1
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

BEZ POBEDNIKA U NIŠU: Velika borba i četiri pogotka na ‘Čairu’!

Objavljeno: 09.05.21 u 18:50

Radnički i Rad su remizirali rezultatom 2:2, u 36. kolu Superlige Srbije.

Strelci za domaću ekipu bili su Kasalica u 3. i Gavrić u 68. iz penala, dok su za Rad golove davali Šarić u 8. i Kaluđerović u 50. minutu.

Nakon utakmice govorio je trener domaće ekipe Aleksandar Stanković.

-Teška utakmica po veoma teškom vremenu. Ušli smo agresivno i baš onako kako smo želeli, što nam se brzo isplatilo. Samo nekoliko minuta posle videćeg gola imali smo stopostonu šansu sa možda i prelomimo ovaj susret, ali nismo uspeli da je iskoristimo, pa smo kažnjeni. Uspeli smo
da se brzo stabilizujemo nakon tog šoka, uspostavili smo kontrolu na terenu, ali smo na početku drugog poluvremena dobili još jedan gol i ušli smo u veliki problem. Zadovoljan sam kako smo reagovali na 1:2, nismo izgubili kompas, pojačali smo ritam i agresiju i mislim da smo zasluženo izjednačili. Čestitam igračima na uloženom trudu. Nema nas mnogo, ali dajemo sve od sebe da ostvarimo zacrtani cilj. Ovo nam je peti meč bez poraza, od kako smo došli u klub. Pred nama su još dva meča i verujem da ćemo uspeti u našoj nameri. Čestitam i Radu na borbi i prikazanoj igri – rekao je Aleksandar.

Nakon Stankovića oglasio se i šef stručnog štaba Rada Milan Milanović.

-Mislim da je ovaj rezultat realan posle svega i čestitam i jednima i drugima na prikazanom. Ovaj Radnički je pokazao mnogo više od onog koji nas je jesnas pobedio na Banjici. Bili su veoma agresivni i opasni, a ja sam veoma zadovoljan kako su moji igrači odgovorili na takvu igru domaćina. Igrali smo u visokom ritmu, iako smo bili jako istrošeni nakon duela sa Crvenom zvezdom, i mislim da smo zasluženo osvojili bod. A da li će ovaj bod biti dovoljan da na kraju izborimo opstanak, to u ovom trenutku ne mogu da kažem. Još jednom bih ponovio da je odluka o proširenju lige na 20 klubova i da ispadne njih šest bila loša, ali šta je tu je. Predstoje nam još dve utakmice i imamo šansu – zaključio je Milanović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter