0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDA SE ŠIRI PO CELOM SVETU: Osniva se fudbalska akademija u Aziji, sjajna prilika za talentovane fudbalere! (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.21 u 17:21

FK Crvena zvezda sklopio je predugovor sa malezijskim diplomatom Muhamadom Amin Dalekom za franšizu Zvezdine akademije u toj zemlji.

Na sajtu crveno-belih se ističe da je potpisan predugovor o ovoj saradnji. Malezijac ne krije radost što je sklopio saradnju sa Crvenom zvezdom.

Pokušavam da dovedem Zvezdinu fudbalsku akademiju u Maleziju. Naši fudbaleri bi dolazili tu da treniraju jer je skupo da dolaze u Srbiju iz Malezije i Južne Azije, a postoje i prepreke za dobijanje vize. U Maleziji ima dosta talentovane dece koja bi trenirala u Crvenoj zvezdi. Tako da bih ja doveo školu u Maleziju da bi tu mogla da treniraju deca iz Malezije i još deset nacija. O tome razmišljam dve godine i drago mi je što sam ovde i što sam potpisao predugovor sa predsednikom Crvene zvezde, izjavio je Muhamad Amin Dalek.

Malezijski diplomata navodi da je realizacija ovog projekta izuzetno skupa. Ipak, ističe da misli da će uspeti da ispoštuje rok.

Kada potpišemo ugovor sa klubom, potrebno mi je 18 meseci da pronađem partnere i investitore. Dovođenje škole je skup projekat. To deluje mnogo, možda mi bude trebalo i više vremena, ali mislim da mogu da ispoštujem rok.

Za sam kraj, Dalek je dao do znanja da oni imaju dosta talenata. Dao je i nadu da će uskoro i Zvezda biti jedan od klubova za koji se u njegovoj zemlji navija.

Mi imamo dosta mladih igrača koji bi trenirali u Zvezdinoj akademiji. Živimo u svetu gde su socijalne mreže veoma zastupljene. Kada bi došlo do toga da naši igrači igraju fudbal u Evropi, došlo bi do porasta pratioca na društvenim mrežama. Rečeno mi je da jedan talenat iz Malezije koji trenira u Zvezdinoj omladinskoj školi ima 60.000 pratilaca. Nadam se da će uskoro i Crvena zvezda biti klub za koji se navija u Maleziji, zaključio je Muhamad Amin Dalek.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter