0
Domaći fudbal

FOTO: Twitter/Screenshot

UZALUD SU SE ŽALILI: FSS prelomio pa žestoko kaznio dve ekipe – sledi novčana kazna i oduzimanje bodova!

Objavljeno: 05.05.21 u 16:07

Uprkos žalbama Borca 1926 i GFK Jagodine, Komisija za žalbe FSS odlučila je da oduzme po šest bodova pomenutim klubovima, i ukupno deset miliona dinara.

Prilikom obrazloženja odluka, Komisija za žalbe pozvala se na član 83 Disciplinskog pravilnika FSS iz kojeg proizilazi da se pisana informacija od nadležnog organa UEFA tretira kao utvrđenja činjenica.

Ekipa iz Čačka smatrala je da u spornoj utakmici 20. kola Prve lige, protiv Železničara u Pančevu pogrešno i nepotpuno utvrđeno i da je učinjena bitna povreda postupka, jer je onemogućeno izjašnjenje kluba u prvostepenom postupku.

PROČITAJTE JOŠ: SLAVLJE U SVLAČIONICI MANČESTER SITIJA: ‘Pobedili smo sa 4:1 ekipu koja je izbacila Barsu i Bajern’ (VIDEO)

– Komisija za žalbe je zaključila da je prvostepeni organ pravilno primenio važeće propise FSS i UEFA u vezi sa dobijenom informacijom, kao i to da je ožalbena odluka detaljno obrazložena – stoji u izvršnoj potvrdi odluke Disciplinske komisije u slučaju ekipe iz Čačka.

Slična je odluka i oko sankcionisanja GFK Jagodina, zbog neregularnosti u utakmici protiv Trajala.

– Disciplinska komisija utvrdila je odlučne činjenice na osnovu pisane informacije iz UEFA, sa pratećim materijalom, potvrđene proverom tačnosti informacije od oficira za integritet i stručne komisije, koja je izvršila potrebne analize – odlučio je drugostepeni organ, kojim je potvrđena prvobitna kazna prvoligašu iz Pomoravlja o oduzimanju šest bodova i dodatnom finansijskom globom od šest miliona dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter