0
ATP

FOTO: Twitter

ATP RAČUNA KAKO DA NOLETA SKINE SA TRONA: Ako se ovo desi, srpski as više neće biti broj jedan!

Objavljeno: 05.05.21 u 19:14

Ruski teniser Danil Medvedev nastavlja sa sjajnim igrama.

Medvedev je uspeo da savlada Davodiča Fokinu sa 4:6, 6:4, 6:2 na mastersu i tako zabeležio prvu pobedu na šljaci u ovoj godini.

Trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković ne igra u Madridu, tako da Rus ima šansu da se popne na prvo mesto ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIN JE PRVA MURINJOVA ŽELJA: Portugalski stručnjak želi da u Romu dovede igrača sa kojim je već sarađivao!

Zbog promene ATP sistema bodovanja, Nole će izgubiti 500 bodova, što daje priliku Medvedevu da se domogne ATP trona. ATP smatra da su male šanse da se tako nešto desi, ali potrebno je da Danil Medvedev osvoji Madrid ili Rim, a drugi uslov je da na drugom od ta dva turnira dođe bar do polufinala, a ako Nole u Rimu ne stigne do finala imaćemo novog najboljeg tenisera na svetu.

Rus je u prednosti u ondosu na Novaka i Nadala, zbog toga što brani svega 15 poena na turnirima na šljaci, dok Nole brani 1.600 a Nadal 2.090 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter