1
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

UPOZNAJTE NAJSTARIJEG GOLMANA U SRBIJI: Iako ima 58 godina, i dalje uspešno čuva svoju mrežu – a njegova priča je jako teška! (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.21 u 15:54

Najstariji golman u Srbiji zove se Dejan Đorđević, ima 58 godina a trenutno čuva mrežu fudbalskog kluba Perućac.

Dejan je najstariji aktivni čuvar mreže u Srbiji. Fudbalom se bavi od 1978. godine, a u pomenutom klubu je od 1995. godine, kada se Perućac osnovao.

Zahvaljujući sportu, uspeo je da pobedi tešku bolest.

Đorđević je prvo počeo da trenira rukomet u RK Beograd, a najvažniju sporednu stvar na svetu zavoleo je uz svog dedu Miodraga Đorđevića, poznatim sveštenikom iz Bajine Bašte.

– Ja sam tu da pomognem koliko mogu. Na utakmicama se uvek trudim i dajem sve od sebe, sad koliko to zadovoljava, na drugima je da procene – kazao je Đorđević u prilogu za ‘TV5’ iz Užica.

PROČITAJTE JOŠ: DELIJE U ŠOKU: Dragovića su već svi videli u crveno-belom dresu, a sada je i Dinamo umešao prste?

Dejan je 2006. godine pobedio karcinom grla zbog čega je ostao bez glasnih žica.

– S obzirom da 57 godina traje njegova karijera, mogu da kažem da je sportu i fudbalu dao maksimum, srce, dušu, zdravlje, život… sve je dao. Ali, zahvaljujući fudbalu pobedio je opaku bolest – rekla je njegova supruga Dobrinka.

– Najbitnija stvar je da je sport učinio da pobedimo ovu bolest i da u ovim godinama budem takav kakav jesam – kaže Dejan.

0
0

1 Komentara

  1. Nemate tačne imformacije, postoji stariji registrovan i aktivan golman u opštini Malo Crniće koji brani za FK Stig iz Crljenca a trenutno ima 68 godina.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter