3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

TERZIĆ MENJA SUPERLIGU: Generalni direktor Zvezde predlaže promene!

Objavljeno: 04.05.21 u 10:23

Generalni direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić ima plan da domaće prvenstvo učini kvalitetnijim i naprednijim tako što ćemo na terenu videti više mladih, odnosno „bonus“ igrača.

Terzić kaže da bi naš fudbal trebao da ima manje stranaca a više mladih fudbalera, žejnih igre i dokazivanja. Ove sezone uvedeno je pravilo koje podrazumeva da na startu meča svaka ekipa ima dva bonus igrača ali iz Zvezde smatraju da to nije dovoljno te planiraju da ovaj broj povećaju.

Osvrnuo se Terzić i na manje ekipe za koje kaže da treba da imaju mnogo bonus igrača koji im u godinama koje dolaze mogu doneti finansijsku dobit odlaskom u inostranstvo.

“To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu“ kaže Terzić dodaje da će ovo pravilo dosta pomoći domaćem fudbalu.

0
0

3 Komentara

  1. Bravo! Predlažem tri ili čak četri bonus igrača, a broj stranaca bih podigao na pet ( pre svih, zbog C.Zvezde i Partizana, odnosno takmičenja sa evropskim klubovima).

    0
    0
    Odgovori
    • Kratko i jasno! Bravo, Vojo! Kakva detaljna elaboracija! Samo jaka analitička svest može dati ovakvu stratešku analizu! A, što se tiče stranaca, obavezno dovesti što više afričkih “kapitalaca”. Njihovoi papiri su čisti a uz to su tehnički i motorički jako potkovani, što se vidi iz interesovanja stranih klubova za Zvezdine afričke “kapitalce”. Ne može Zvezda da se odbrani od dosadnih menadžera! Svi hoće da kupe Sanoga, Kiaku Kiaku Kiangu (alias Kangu) i Bena, ali Zvezda tvrdi pazar, neće da ih proda budzašto. Za svakog od njih će uhvatiti minimum 5 miliona evrića (u društvenoj igri “Monopol”)! Bu-a-ha-ha-ha!

      0
      0
      Odgovori
      • Pa, slažem se da je bilo i promašaja sa strancima, ali mora se priznati da su naprimer samo Boaći i Ben postigli oko 150 golova na zvaničnim utakmicama i da su ti golovi, puno doprineli da Zvezda osvoji 4 titule prvaka uzastopno i sve četiri godine uspešno igra u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Sanogo je naprimer odigrao izvanredno protiv Milana… Mislim da Zvezda, naprimer nebi imala ove rezultate da nije bilo i nekih stranaca.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter