0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

KAKAV ŠOK: Murinjo pronašao novi angažman!

Objavljeno: 04.05.21 u 16:26

Žoze Murinjo je zvanično postavljen na funkciju stručnog štaba Rome od početka sledeće sezone.

Kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da “Posebni“ preuzima klupu rimskog velikana. Nije pravio veliku pauzu nakon otkaza koji je dobio u Totenhemu i samo dve nedelje kasnije pronašao je nov angažman. On neće odmah početi sa poslom, sačekaće da Paulo Foneska zvanično napusti klub, ali Roma je ovim potezom iznenadila čitavu fudbalsku javnost.

Murinjo je sa Vučicom potpisao trogodišnji ugovor.

“Klub s velikim zadovoljstvom objavljuje da je postignut dogovor sa Žozeom Murinjom koji će postati trener našeg kluba od takmičarske 2021/22“, stoji u saopštenju kluba.

Pre par dana pojavile su se i informacije koje je iznela Gazeta da će Mauricio Sari preuzeti klupu Rome od naredne sezone, po spekulacijama čak nije zatezao ni u slučaju da klub iz Rima ne izbori plasman u Evropu ove sezone, ali Roma je te navode demantovala današnjom vešću da je Murinjo naslednik.

Murinjo se vraća na mesto uspeha gde je sa ekipom Intera osvojio Tripletu ( Ligu Šampiona, Seriju A i Kup Italije) što predstavlja njegov najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a ujedno je to bila najbolja sezona u istoriji Intera.

“Posle razgovora s vlasnicima i sportskim direktorom Tijagom Pintom odmah sam shvatio kakve su ambicije kluba. Isto razmišljanje me je motivisalo da zajedno gradimo pobednički prijekat u narednim godinama. Neverovatna strast Rominih navijača me je takođe ubedila da prihvatim ovaj posao i od leta otvorim novo poglavlje. Želim Paulu Fonseki sve najbolje“, izjavio je Murinjo.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter