1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

ASANOV AGENT: ‘Potpuno stajemo na stranu Partizana!’

Objavljeno: 02.05.21 u 12:35

Potez japanskog krilnog fudbalera uzburkao je situaciju u srpskom fudbalu.

Takuma Asano raskinuo je svojevoljno saradnju sa Partizanom. On se na to odlučio zbog nekoliko plata koje nije dobio. Međutim Asano nema podršku agenta koji ga je doveo u Partizan i to direktno iz Arsenala.

‘Kako sam učestvovao u transferu igrača Takume Asana iz Arsenala u Partizan, duboko žalim zbog trenutne situacije izazvane iznenadnim odlaskom Asana. Jednostrani raskid ugovora o radu bez opravdanog razloga najstrožije je zabranjen prema propisima FIFA. Solidarnost treba da vodi naše akcije, a ne egoizam. Partizan je u više navrata pokušao da reši sve razlike. Mi više ne predstavljamo igrača i ne možemo da preuzmemo odgovornost za njegove postupke. Partizan je učinio sve moguće da pronadje rešenje i pomogne igraču. Svi mi u Sportfrontu-u podržavamo Partizan u ovoj situaciji. Kevin Fioranelli.’ – Sportfront International GmbH.

 

0
0

1 Komentara

  1. Ispod fine svi problemi vire! Najgori su oni „mirovnjaci“ i cutljivci,bolesni egoisti koji pravila shvataju kao da samo za njih postoje. Postoji i druga strana .
    Duboko verujem da je Partizan u pravu, i necu da verujem da posle Zileta naprave jos jednu tako groznu gresku. Ocigledno je po sredi sracunata igra mozda ne samog igraca vec njegovoj japanskog agenta koji je osetio sansu da izigra klub i uzme velike pare koje je Partizan gradio podrzavajuci momka da postigne najvece mogucu cenu sa ciljem da i njemu i sebi obezbedi solidnu zaradu. Igra je sracunata na sledece: Sadasnja TM cena igraca je oko 3 mil. dolara a Partizan ga je sigurno mogao prodati za najmanje 4-5 mil. evra. Ako sada raskine ugovor,Partizan i da dobije spor kasnije, najverovatnije za par godina (kao i sa GOguom) moze dobiti tih 3 mil.dolara a sada igrac kao slobodan agent moze od strane njegovog agenta da bude prodat za mogucih i 7-8 mil. evra. Pitanje je samo koji ce klub da prihvati kupiti igraca pod sporom. Da,prihvatice ako u klauzuli ogovora ,npr. od 7 mil evra stoji klauzula da novi klub igraca nema nista sa sporom igraca i PFC i da ne moze snositi nikakave konsekvence. Dakle, u tom slucaju obaveze preuzima agnt u slucaju izgubljenog spora sa PARTIZANOM. ! Jasno kao dan,samo se pitam gde je tu moralna strana igraca i pitanje je i snosenje rizika jer on moze da „izvisi“ opako, da bude van igre na duze vreme.Onda to nikome ne koristi i svi gube!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter