1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ŠAMPIONI I STATISTIČKI: Zvezdina apsolutna dominacija u Srbiji!

Objavljeno: 01.05.21 u 15:10

Crvena zvezda je četiri kola pre završetka prvenstva i matematički osvojila novu šampionsku titulu – 32. po redu, a četvrtu u nizu.

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ savladana je Vojvodina sa 1:0, čime je ekipa Dejana Stankovića definitivno potvrdila apsolutnu dominaciju u Srbiji ove sezone.

Crveno-beli posle 34 odigrane runde ubedljivo zauzimaju prvu poziciju kao jedini neporaženi sastav u Superligi uz učinak od 32 pobede i dva nerešena rezultata. Ukupan broj osvojenih bodova je 98. S obzirom na to da su preostale još četiri utakmice do finiša ligaškog dela, izabranici Dejana Stankovića imaju priliku da pređu brojku od 100 bodova, što se jedini put dogodilo pod vođstvom Slavoljuba Muslina u sezoni 1999/2000 (105 bodova).

Osim te „stotke“, Crvena zvezda ove godine ima šansu da premaši još jednu. U dosadašnjem delu prvenstva crveno/beli tim je najefikasniji u Srbiji postigavši impresivnih 96 pogodaka i sasvim je izvesno da će do kraja proleća premašiti brojku od 100 golova, čime bi bio srušen rekord iz sezone 1994/95 kada smo postigli 99 golova.

Podjednako uspešna bila je i defanziva beogradskog tima, jer se Zvezdina mreža zatresla svega 16 puta. Takva statistika čini odbranu predvođenu Milanom Borjanom najboljom u superligaškom karavanu. Gol-razlika Stankovićeve čete iznosi 80 po čemu je bez premca u domaćim okvirima. Prvi pratilac Partizan zaostaje 12 bodova za Crvenom zvezdom uz gol razliku od +69 (87:18), što je za 11 pogodaka slabiji učinak u odnosu na crveno-bele, a večiti rival ima i 12 bodova manje od crveno-belih.

Po individualnim parametrima, prednjače Aleksandar Katai i Mirko Ivanić koji su u vrhu liste strelaca, postigavši 14, odnosno 13 pogodaka. Ovaj bačvanski tandem je upisao i najviše asistencija – ukupno sedam, a toliko je zabeležio i Gelor Kanga. U preostalom delu sezone, crveno-beli imaju šansu da dodatno poboljšaju impozantnu statistiku, kao i da izvanrednu godinu krunišu duplom krunom 25.maja u finalu nacionalnog kupa.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter