0
Evropske lige

FOTO: Youtube/Screenshot

OVO ĆE UZDRMATI ITALIJANSKI FUDBAL: Sudijska komisija sprovodila mutne radnje, sudijama menjane ocene!

Objavljeno: 01.05.21 u 17:34

Neko je debelo profitirao.

Nekoliko arbitara iz Italije tvrdi da su neke njihove kolege nepravedno unapređene u viši rang takmičenja. Ovu vest prenela je Republika, a dodali su i da je otvoren postupak protiv dvojice sudija iz drugog ranga takmičenja, zbog veoma lošeg suđenja.

Ova činjenica i ne bi bila ogroman problem da na drugoj strani nisu pošteđena dva arbitra koja imaju dosta gore ocene. Ivanu Robiloti i Eugeniju Abatisti je omogućeno da sezonu privedu kraju. Isti list otkriva da je Abatista takođe dobio ocenu 8,70, a sve to je potpisao Rikardo di Fjore, sa demantom i rečenicom da je on zapravo dao ocenu 8,60.

U vezi sa ovim skandalom, istražni organi su prikupili prepisku sa WhatsApp grupe između arbitara koji su u sudijskoj komisiji. U jednoj od poruka piše da se Abatisti i još dvojici njegovih kolega daju perfetkne ocene.

Da stvar bude još gora, oni su zaslužujući sumnjivim ocenama ove godine sudili i Seriju A. Nisu pravili krupne greške, ali su definitivno na nepošten način došli do mesta na kojem se nalaze.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter