0
Košarka

FOTO: Twitter

‘DA LEBRON IMA BROJKE KAO JOKIĆ, BIO BI PREDSEDNIK AMERIKE’: Bivši šampion NBA lige nema dilemu ko je prvi kandidat za MVP priznanje!

Objavljeno: 01.05.21 u 12:35

Bivši košarkaš Endrju Bogut istakao je da je Nikola Jokić ubedljivi favorit za titulu MVP-a u NBA ligi ove sezone.

Bogut je stavio srpskog asa ispred Džoela Embida, Stefa Karija i Janisa Adetokumba.

Šampion sa Golden Stejtom napravio je zanimljivo poređenje sa najvećim zvezdama ovog sporta.

– Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike.

Za kraj, otkrio je i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.

– Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malo tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embida, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao NIkola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena – zaključio je Bogut.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter