0
Tenis

FOTO: Youtube/Screenshot

28 GODINA OD INCIDENTA KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Jugoslovenka je ubodena nožem na vrhuncu karijere, ali je nastavila dalje! (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.21 u 10:03

Da se ovo nije desilo, mogla je oboriti mnoge rekorde.

Monika Seleš bila je jedna od najdominantnijih teniserki na svetu početkom devedesetih. Ona je prvo igrala pod zastavom Jugoslavije, a kasnije se odlučila da uzme američko državljanstvo.

Ipak, događaj koji je ostavio veliki trag u njenom životu odigrao se u Hamburgu 1993. godine. Pre tačno 28 godina Selešova je igrala četvrtfinale protiv Magdalene Malejeve, kada joj je ludi navijač Štefi Graf zabio nož u leđa.

Ona nije dozvolila da joj to uništi karijeru, pa se nakon 2 godine pauze vratila na teren. Istakla je da joj je bilo psihički teško i da je njena karijera doživela kolaps.

Najteže je bilo te 1993. kad sam ubodena u leđa, moja cela karijera je doživela kolaps. Radila sam naporno da nađem taj unutrašnji i spoljašnji balans i sve me je to bacilo u kako ja to zovem kovitlac, počela je Seleš.

Monika je svoj prvi grend slem osvojila 1990. kada je imala samo 16 godina. Prema njenim rečima, tada je počela da se pita da li je toliko dobra.

Momenat koji ću uvek pamtiti je Rolan Garos 1990. jer je to bio moj prvi grend slem, imala sam 16 godina. Do tog trenutka, kada uđete na profi takmičenja, imate mnogo očekivanja, ali ste u dubini i dalje tinejdžer i počnete da se pitate da li ste stvarno toliko dobri, rekla je nekadašnja jugoslovenska teniserka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter