1
Evropske lige

FOTO: Printscreen

U PARIZU BESNI ZBOG PORAZA U POLUFINALU: ‘To je posledica osam izgubljenih utakmica u prvenstvu’

Objavljeno: 29.04.21 u 15:01

Pljušte kritike za Parižane nakon poraza u prvom polufinalnom meču.

Sve dok ima rezultata biće i pohvala, a kada se desi i najmanja greška kreće lavina negativnih komentara. Posebno kada je u pitanju prebogati Pariz Sen Žermen čiji navijači imaju pamćenje  kraće od nedelju dana te kad rezultati izostanu, prvi su na udaru Kilijan Mbape i Nejmar.

Francuski L’Ekip, koji je poznat po strogim ocenama, Mbapeu je dao trojku, na skali gde je maksimum bio 10.

-Napadač Pari Sen Žermena je bio potpuno odsutan i nije ušao u šansu. Vrlo razočaravajuće izdanje i napadačka ambicija – obrazlaže L’Ekip.

Nejmar je dobio još strožije kritike iako je imao nekoliko atraktivnih poteza u prvom poluvremenu.

-Nije ga bilo dovoljno u igri, a ni ponašanje nije bilo kako treba – rekao je Žerom Roten, bivši fudbaler Pari Sen Žermena, a sada komentator.

Nejmar je genije, u redu, nisam prvi koji je to rekao, ali postoji i taj trenutak kada u deliću sekunde, posle jedne ili dve izgubljene lopte, prestane da se trudi i ne igra za tim. Kada se okreće protiv mlađeg saigrača (misli ovde na beka Mičela Bekera, prim.aut) koji je možda odigrao najbolje prvo poluvreme otkako je stigao u Pari Sen Žermen. To je neprihvatljivo. Nadam se da će Leonardo ili Poketino da usmere takvo ponašanje. Razmrdaj ih, vrati ih u tim, možda će PSŽ i da stigne do finala – kaže Roten.

Nije se provukao ni Kejlor Navas, zaista je loše procenio putanju lopte kod gola Kevina De Brujnea za 1:1.

-Bio je oprezan kod udarca Bernarda Silve, zatim i Fila Fodena, ali je euforija brzo splasnula. Kod De Brujneovog gola Kostarikanac je bio nesiguran i pasivan. Kod Marezovog slobodnog udarca ništa nije mogao –  piše L’Ekip.

Podsetimo, ekipu je odmah posle meča žestoko kritikovao i Arsen Venger.

– Mogli ste da vidite da je samopouzdanje PSŽ-ovih igrača značajno palo posle izjednačujućeg gola Sitija, što ne bi smelo da se dogodi polufinalisti Lige šampiona. To je velikim delom posledica osam izgubljenih utakmica u francuskom prvenstvu ove sezone. Kada je 1:1 među igračima se pojavi strah zbog toliko poraza. Nije ova sezona ista za PSŽ kao prethodna, kada su bili nepobedivi u Ligi 1- konstatovao je Venger, između ostalog.

0
0

1 Komentara

  1. Ja upalim TV juce drugo poluvreme, komentator hvali PSG kako igraju ne znam kako lepo. Ja sam video samo jedan tim, a to je Siti koji ih je razbio, napadao, vrsio pritisak na igrace, nisu im dali da predju pola. I ujedno vrlo prljave startove PSG-a. Onaj sto je dobio crveni je zasluzio 2 direktna sa bar 10 utakmica neigranja kako je bilo ruzno i prljavo. Nejmar isto sutira protivnike po nogama, vuce ih za dresove, a kad njega neko pipne, onda se valja po terenu kao da su ga upucali. Inace golman kriv za prvi gol, lopta ide sa 30m lagano, a on ne znam sta ceka i ocekuje. A drugi gol su krivi igraci u zivom zidu koji se razmicu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter