FOTO: Igre mladih
in

IGRE MLADIH: Najlepša sportska priča Srbije u evropskom gradu sporta! (FOTO)

Dunav osiguranje Sportske igre mladih 29. aprila održane u Zrenjaninu

Zrenjanin – evropski grad sporta za 2021. godinu ugostio je danas Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

Posle Priboja, Zlatibora, Nove Varoši, Arilja, Valjeva, Šapca i Kikinde najlepša sportska priča Srbije ukrasila je terene SRC „Partizan“, gde su se školarci iz Zrenjanina i okoline takmičili u pet sportova – Lino između dve vatre, uličnoj košarci, fudbalu (mali fudbal i Coca-Cola kup), odbojci i atletici.

„Lepo je danas biti u Zrenjaninu i učestvovovati na Sportskim igrama mladih. Uživamo, družimo se, takmičimo. Prelep dan za sve nas“, izjavila je učenica Tamara Vukov, koja se takmičila u dva sporta – prvo u atletskoj trci na 60 metara, a zatim u Lino između dve vatre.

Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, predsednica Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, načelnica Srednjebanatskog okruga Snežana Vučurević, čuveni veslač Milorad Stanulov, osvajač dve medalje na Olimpijskim igrama, direktor Javne ustanove sportski objekti Bojan Mijatov, generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, Jovan Lekić koordinator Igara za Zrenjanin i direktor Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Miroslav Brnjuš.

FOTO: Igre mladih

Gradonačelnik Simo Salapura izrazio je veliko zadovoljstvo što su Dunav osiguranje Sportske igre mladih ponovo u tom gradu.

„Okolnosti jesu malo izmenjene, ali drago mi je što se svi učesnici pridržavaju mera. Želim svim učesnicima da im Igre ostanu u lepom sećanju, posebno u ovoj godini kad je Zrenjanin evropski grad sporta. Naravno, onim najboljim želim da budu što bolji na državnom finalnom turniru u Beogradu, a potom i na završnom međunarodnom turniru u Splitu“, rekao je Salapura.

FOTO: Igre mladih

Nekada reprezentativka u atletici i učesnica Olimpijskih igara Vukosava Đapić Atanacković poželela je dobrodošlicu Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih u evropski grad sporta.

„Drago nam je da ste danas u Zrenjaninu, zvanično, evropskom gradu sporta za 2021. godinu. Deca su oduševljena Igrama, današnji dan je poseban za sve nas i nadam se da ćemo se ovako družiti i u budućnosti“, istakla je ona.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PARTIZAN SA DRUGIM TIMOM BOLJI OD PROLETERA: Natho začinio pobedu sa magičnom asistencijom! (VIDEO)

AMERIKANAC ISPROZIVAO ZVEZDINOG KAPITENA: Ovo je smešno, vaša lista je loša ABA ligo!