0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cibona/Zeljko Baksaj

SRPSKI TRENER IZ CIBONE: Moguće je da na klupu Partizana ili Zvezde sedne hrvatski stručnjak!

Objavljeno: 28.04.21 u 22:15

Vlada Jovanović privukao je dosta pažnje na prostorima bivše Jugoslavije dolaskom u Cibonu.

A da li bi tako nešto moglo da se desi u suprotnom smeru i da neki Hrvat sedne na klupu velikih klubova iz Srbije? Jovanović veruje da tako nešto ne treba otpisivati.

Jovanović je mnogima u Hrvatskoj postao interesantan jer je stigao iz komšijske Srbije, a nekadašnji trener FMP-a veruje da bi i neki hrvatski trener mogao da preuzme Crvenu zvezdu ili Partizan.

„Mislim da je moguće, zašto da ne, to je sve stvar procene struke i klubova“, rekao je Jovanović u podkastu „SuperSportske„.

On kaže da za tako nešto treba da se određene stvari poklope.

„Naravno, uvek sve zavisi od potražnje i ponude, kako to već ide na košarkaškom tržištu, kako za trenere, tako i za igrače. Ali definitivno ima dobrih hrvatskih trenera i oni već godinama rade dobro u klubovima van granica svoje zemlje, tako da verovatno postoji neko ko bi mogao da vdi neki klub u Srbiji. Sad da li bi se to desilo, zavisi od puno stvari.“

Jedno od imena koje se ranije pominjalo kao potencijalni trener Crvene zvezde bio je sadašnji trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac, inače rođeni Zagrepčanin.

„Zaista nemam tu informaciju, ne znam ništa o tome, Golemac je sigurno dobar, mlad trener, pred kojim je svetla budućnost, mislim da on ima kvalitet da vodi neki klub iz Evrolige“, kaže Jovanović.

Da li onda sada ima hrvatskih trenera koji bi mogli da vode najveće srpske klubove?

„Ako pričamo o jednom Nevenu Spahiji, koji je vodio Makabi, ili bio u NBA, pa o Perasoviću i tako dalje, bilo bi neozbiljno da kažem da ne neko od njih može da vodi neki klub u regionu, po svom košarkaškom znaju i kvalitetu, pedigreu“, zaključio je Jovanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter