0
Evropske lige

YT screen

RONALDO POSTAO VIŠAK: Ukoliko Pirlo izgubi posao, Kristijano će morati da traži novi klub!

Objavljeno: 28.04.21 u 19:50

Ukoliko se Alegri vrati na mesto šefa stručnog želi da ekipu gradi oko Paula Dibale.

U Juventusu uveravaju da imaju potpuno poverenje u Andrea Pirla i da će ostati trener Juventusa ukoliko tim odvede u Ligu šampiona, a italijanska štampa svakodnevno iznosi nove informacije i potencijalne opcije za njegovog naslednika.Ovoga puta, Gazeta prenosi da je Masimlijano Alegri prvi kandidat za mesto trenera torinskog kluba.

Stručnjak koji je sa Juventusom osvojio pet uzastopnih titula u Italiji i dva puta odveo crno-bele do finala Lige šampiona, napustio je mesto uspeha 2019. zbog neslaganja sa rukovodstvom oko narednih poteza. Alegri je vizionarski tražio sredstva da podmladi ekipu i stvori bazu da dominacija Serijom A potraje, ali su gazda Anjeli i direktor Nedved izabrali neki drugi put.

FOTO: Youtube/Screenshot

Kada je Alegri otišao, Juventus kao da je napustila sreća. Iako je Mauricio Sari osvojio titulu prošle sezone, dobio je otkaz, a dolazak Pirla biće upamćen po završetku dominacije koja je trajala od 2012. godine.

Gazeta se dalje bavi temom šta bi bilo kada bi se Alegri vratio, kako bi tim izgledao za narednu sezonu. Kako tvrdi list, plan italijanskog stručnjaka bi bio da gradi ekipu oko Paula Dibale, kojem bi dao više prostora i slobode u igri. Takođe, dao bi zeleno svetlo za odlazak Kristijana Ronalda, za kojeg u takvom timu više ne bi bilo mesta.

Obradovalo bi Alegrija što ima dosta mladih igrača u sastavu, jer on voli da ih forsira, a tu bi bili Kuluševski, Kijeza i De Liht, potom bi izabrao Bentankura i Artura da drže sredinu. Uz to, njegov dolazak bi označio i ostanak u klubu Đorđa Kjelinija, koji je, pošto mu novi ugovor još nije ponuđen, počeo da razmišlja o odlasku u MLS ligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter