0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA Liga

NOVI NAJBOLJI IGRAČ ABA LIGE JE SRPSKI REPREZENTATIVAC: Treći MVP kojeg je ova ekipa iznedrila!

Objavljeno: 28.04.21 u 16:15

Bilo je potpuno očekivano.

Filip Petrušev je proglašen za najkorisnijeg igrača regionalne ABA lige. On je ovu nagradu odneo u konkurenciji Jake Blažiča i Džordana Lojda.

Srpskom reprezentativcu je ovo bila prva profesionalna sezona u kojoj je definitivno ispunio sva očekivanja. Petrušev je prosečno na terenu provodio oko 32 minuta. Za to vreme beležio je 23.7 poena i 7.6 skokova uz indeks korisnosti 28.

FOTO: ABA liga

Filip je tako postao treći MVP ABA lige kojeg je iznedrila Mega. Pre njega za najkorisnijeg igrača regionalnog prvenstva je izabran Nikola Jokić (2014/15) koji je sada kandindat za isto to priznanje u NBA ligi. Uz Jokića, tu je i Goga Bitadze koji je u Megi igrao jednu i po sezonu, dok je ovo priznanje dobio na kraju 2018/19 kao igrač Budućnosti.

FOTO: ABA liga

Ipak, ovde nije kraj, jer je Petrušev zaslužio još dve nagrade. Nekadašnji student univerziteta Gonzaga, izabran je i za najboljeg mladog talenta lige. Uz to, on ABA ligu predvodi i u broju postignutih poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter