0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

ABA RASPLET: Zvezda gleda ka Laktašima i čeka rivala u plej-ofu

Objavljeno: 27.04.21 u 14:57

Još dve utakmice su ostale do kraja prvog dela ABA lige…

Obe su na programu od 18 sati, u Laktašima igraju Igokea i Mornar, a u Ljubljani Cedevita Olimpija i Mega.

Zasad se zna da je Crvena zvezda prva, Budućnost druga, a Igoeka u plej-of, a jedno mesto među četiri najbolja je i dalje upražnjeno. Mornar i Cedevita Olimpija se bore za to mesto, a blaga prednost je na strani Barana koji u plej-of idu ukoliko savladaju Igokeu u Laktašima, Ako, pak, izgube, onda će Cedevita Olimpija biti poslednji učesnik ukoliko slave protiv Mege.

Ukoliko Mornar pobedi, ide na Budućnost, a Zvezda na Igokeu, dok će eventualni kiks Barana i trijumf Slovenaca odvesti Cedevitu Olimpiju na megdan Zvezdi, a Igokeu šalje u Podgoricu. Imamo i treću opciju, po kojoj, ako Cedevita i Mornar izgube, onda će Barani ići na Zvezdu u polufinalu.

FOTO: Mornar/Media Pro

Dragan Bajić, trener Igokee:

– Očekuje nas zadnje kolo ABA lige, u goste nam dolazi ekipa Mornara. Dobro je poznato da smo mi kolo pre kraja obezbedili plej-of ABA lige i da nam pobeda donosi treće mesto, a porazom smo četvrti. Mornar je tim koji je jedno vreme bio najozbiljniji kandidat za prvo mesto, spletom nekih okolnosti nisu igrali na onom nivou na kojem su bili. Međutim ovom pobedom protiv Budućnosti pokazali su kakav su tim i da igraju dobru košarku tokom sezone i da dolaze u Laktaše da pobede te da se plasiraju u plej-of ABA lige. Možda prednost bude na našoj strani time što smo stvarno rasterećeni jer smo obezbedili plasman u završnicu. Pokušaćemo na sutrašnjoj utakmici pružiti dobru partiju, a jedna otežavajuća okolnost je i to što duži period nismo igrali takmičarske utakmice što je sigurno uticalo i na našu formu pred sam meč. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo pružiti što bolji otpor sigurno i favoritu u ovoj utakmici ekipi Mornara.

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

– Da su ljudi iz ABA lige planirali da posljednje kolo bude što uzbudljivije ne bi uspeli da režiraju ovakav završetak regularnog toka lige. Poslednja utakmiica u sezoni odlučuje o plasmanu u plej-of. Situacija se u finišu iz kola u kolo menjala – nekome na bolje, nekome na gore. I mi smo bili deo te klackalice. Posle poraza od FMP-a nije dobro izgledalo, a da ne kažem posle poraza od Cedevita Olimpije u Baru, gde smo sveli šanse, maltene, na domen teorije. Međutim, potrudili smo se da se sjajnom partijom protiv Budućnosti vratimo u život i da ponovo ravnopravno konkurišemo za plej-of. Cedevita je posle pobede u Baru, bila gotovo siguran učesnik plej-ofa, posle njenog poraza od Cibone, Igokea je sigurna, a ostala je dilema između nas i Cedevite. Izuzetno cenimo ekipu Igokee koja je ove godine napravila izuzetan rezultat i u FIBA Ligi šampiona i u ABA ligi i, zaista, od sveg srca joj čestitam na tome, pre svega kolegi Bajiću. Ujedno koristim priliku da mu čestitam i na imenovanju za selektora Severne Makedonije. To je zaslužio iskrenim i poštenim dugogodišnjim radom u Igokei. Idemo u dobrom raspoloženju u Laktaše posle pobede protiv Budućnosti i dobro bi bilo da ga zadržimo i posle utakmice sa Igokeom.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije:

– Mega je mlada i veoma talentovana ekipa, koja igra odličnu košarku. Beograđani su imali dve nedelje za trening i pripremu utakmice. Mi moramo energiju da ovaj duel odigramo na najbolji mogući način.

Vladimir Jovanović, trener Mega:

– Čeka nas vrlo motivisan protivnik s obzirom da u poslednjem kolu rešavaju pitanje njihovog ulaska u plej-of. Cedevita Olimpija je tim koji je i u startu napravljen za najviše moguće domete i u ABA ligi i u Evrokupu. Sigurno je da će ući u utakmicu sa povišenom dozom motivacije i energije sa željom da je završe na najbolji način, istovremeno čekajući povoljne rezultate na drugim mečevima. Sigurno je da spadaju među najbolje napadačke timove ove sezone u ABA, više su oslonjeni na bekovsku liniju koja im je jako kvalitetna na čelu sa Blažičem i Perijem, kao i na šut za tri poena, gde petorica, šestorica igrača imaju jako visoke procente šuta za tri. Praktično imaju skoro isti broj šuteva za dva i tri, zbog čega nikako nije lako igrati protiv njih. Iskreno bih voleo da izađemo sa povišenom dozom motivacije i energije i nadam se da ćemo to i uraditi. Imamo poslednjih nedelja i personalne probleme zbog povreda, izostanke iz rostera koje nismo uspeli na pravi način da nadomestimo i iz tih razloga je negde i trpeo rezultat. Nadam se kvalitetnoj i dobroj utakmici svih 40 minuta. Mi koji ćemo u Ljubljanu otići u nešto mlađem sastavu, na svu mladost koju već imamo, pokušaćemo da damo sve od sebe da na pravi način pariramo Cedevita Olimpiji i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže.

Inače, Primorska je već istupila, a kao pretposlednja ekipa u baraž ide Split, koji će igrati protiv poraženog iz finala Druge ABA lige između Studentskog centra i Sparsa iz Sarajeva.

ABA LIGA, 26. kolo

Ponedeljak

Borac – Cibona 77:82

FMP – Krka 91:85

Partizan – Split 80:58

Zadar – Crvena zvezda 70:90

Utorak

18.00 Igokea – Mornar

18.00 Cedevita Olimpija – Mega

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter