in

BEOGRAD U RITMU BOKSA: Sve je spremno za finale Memorijala Branko Pešić 58. Beogradski pobednik!

FOTO: BSS

Sve je spremno za finale Memorijala Branko Pešić 58. Beogradski pobednik, koji se organizje uz podršku Države Srbije i kompanije MTS.

Ovo tradicionalno takmičenje sa velikim renomeom u celom svetu, ove godine je bilo kako svi kažu kao Svetsko prvenstvo. Samo učesnika, boksera, bokserki i članova timova bilo je 355. Beograd se pokazao kao sjajan domaćim, kvalifikacije su počele 23. aprila, danas su na programu pojedina ženska finala i većina polufinalnih mečeva. A sutra sledi spektakl. Finalni mečevi u dvorani Rakovica zakazani su od 20.00, uz direktan tv prenos na kanalu Arena fight.

FOTO: BSS

Tokom ova tri dana videli smo mnogo sjajnih mečeva a kako i nebi kada je na turniru prijavljeno mnogo osvajača medalja sa ranijih SP i Evrospkih prvenstava, takođe i puno boksera koji su ranije obezbedili plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Večeras u polufinalu gledaćemo dva srpska najbolja boksera, Vladana Babića i Vahida Abasova. Oni su u odličnim mečevima dobili svoje rivale u kvalifikacijama i četvrtfinalu, obezbedivši bronzane medalje. Večeras boksuju i pobede im donose plasman u finale i mečeve za zlato. Imaćemo i dve dame u finalu. Nina Radovanović iz Beograda i Saška Rapajić takođe su stigle do dve pobede na beogradskom pobedniku i sutra će svoj raskošni talenat pokazivati i velikom auditorijumu, na televizijskom prenosu.

FOTO: BSS

U Beogradu je puno legendi boksa iz bivše Jugoslavije, od kojih je puno njih, zahvaljujući angažovanosti predsednik Srbije Aleksandra Vučića, juče u Institutu Batut, dobilo vakcine Sputnjik V. Predvode ih Ante Josipović i Ace Rusevski, žive legende boksa, koji su oduševljeni pokretanjem Regionalne lige u olimpijskom boksu i najavom da će dvorana u Zrenjaninu u junu poneti ime Zvonko Vujin, koji je veliki šampion Srbije, a preminuo je prošle godine.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POTPUNO NEOČEKIVAN ANGAŽMAN: Nikola Peković preuzima košarkaški Savez!

FILIPO FALKO – PRAVO POJAČANJE: Italijanski napadač je bio nerešiva enigma za odbranu Inđije