0
Evropske lige

FOTO: Twitter

SVE ENGLESKE LIGE BOJKOTUJU DRUŠTVENE MREŽE! Velika borba protiv rasizma i diskriminacije

Objavljeno: 25.04.21 u 10:35

Premier liga, Engleski fudbalski savez (FA), Super liga za fudbalerke (WSL) najavili su bojkot društvenih mreža.

Uz njih tu su i Engleska fudbalska liga (EFL), Sindikat menadžera (LMA) i Sindikat profesionalnih igrača koji su objavili zajedničko saopštenje u kojem objašnjavaju zašto smatraju da Fejsbuk, Instagram i Tviter ne čine dovoljno da suzbiju rasizam, zlostavljanje i ostale oblike diskriminacije na svojim platformama.

‘Fudbal prepoznaje veliki doseg i vrednost koju našem sportu donose društvene mreže. Nema sumnje da je povezanost s navijačima, koji stoje u srcu fudbala, apsolutno ključna’.

– Međutim, ovaj bojkot pokazuje kako se engleski fudbal kolektivno ujedinio ne bi li ukazao na to da kompanije koje kontrolišu društvene mreže moraju napraviti više da istrebe onlajn mržnju i istovremeno naglase važnost edukacije u svrhu borbe protiv diskriminacije – navodi se.

‘Bojkot će trajati tri dana, a počeće sledećeg petka (30. april) i trajati do ponedeljka (3. maj), a u tom periodu niti jedan igrač, igračica, klub ili organizacija vezana za fudbal neće na Fejsbuku, Instagramu ili Tviteru objaviti ništa, tako da će celo ligaško kolo proći bez prisustva na društvenim mrežama’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter