0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

INCIDENT U ZAGREBU O KOM BRUJI EVROPA: Reli vozač napravio haos – izazvao sudar, slupao auto pred trku, a onda hteo da pregazi policajca! (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.21 u 23:50

Sedmostruki svetski prvak u reliju Sebastijan Ožije izazvao je saobraćajnu nezgodu na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik.

Tojotin vozač udes nije doživeo na trci, već na ulicama Zagreba, kada je krenuo na pretposlednju etapu hrvatskog relija, javljaju tamošnji mediji.

Ožije je bez migavca prešao u desnu traku i na njega je naleteo automobil koji nije učestvovao u trci. Od siline udara drugi auto je „odleteo“ na bankinu kod autobuske stanice. Srećom, prilikom sudara niko nije povređen i utvrđena je samo materijalna šteta na vozilima.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se može videti momenat sudara, ali i sramna reakcija Francuza kada ga je policija zaustavila. Na njemu se vidi kako tri policajca i vlasnik drugog vozila stoje ispred 700.000 evra vredne Ožijeeve Tojote Jaris koja je oštećena na suvozačkoj strani.

Nakon kraće rasprave Francuz je odlučio da pobegne pre nego što je uviđaj završen. Policajac je pokušao da ga zaustavi, stao je ispred automobila, ali kada je shvatio da će ga nervozni vozač Tojote pregaziti, pomerio se i pustio ga da prođe.

Na snimku se još može čuti kako neko u pozaditi kaže „jesi snimio ovo?“, a nakon svega oglasio se tim Tojota.

– Sebastian je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi na putu prema današnjem reliju. Niko nije povređen, a Jaris je osposobljen za današnju etapu, objavila je Tojota danas na Tviteru.

Kasnije je Ožije pobedio u dramatičnoj završnici na hrvatskom reliju, a Francuz se oglasio na Instagramu i izvinio zbog svega što se desilo.

– Želeo bih da se izvinim i pojasnim incident koji se dogodio jutros. Iako neki snimci nagoveštavaju drugačije, stali smo policiji nakon naše saobraćajne nesreće. Prvo smo se uverili da drugi vozač nije povređen, a zatim smo sve objasnili policiji i pokazali im sve dokumente. Nažalost, došlo je do velikog nesporazuma zbog jezičke barijere. Sad je sve jasno, svi smo zajedno i srećni smo što se niko nije povredio, napisao je Ožije i uz tekst objavio sliku ispred zgrade MUP-a u Zagrebu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sébastien Ogier (@sebogier)

Ipak, ovakav Ožijeov potez nije prošao nekašnjeno, jer ga je Svetska automobilska federacija (FIA) suspendovala na jednu trku i kaznila ga s pet hiljada evra zbog ovog incidenta. Takođe, Ožije je u znak izvinjenja pozvao vlasnika drugog vozila na večeru.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sébastien Ogier (@sebogier)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter