0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK FMP

‘DA POBEDOM ZAVRŠIMO SEZONU’: Marinović pred duel odluke njegovog Borca i Cibone!

Objavljeno: 25.04.21 u 20:18

Nakon više od tri decenije Borac će imati priliku da u hramu košarke kraj Morave ugosti zagrebačku Cibonu, u ponedeljak od 16 časova.

Poslednje, 26. kolo regionalnog takmičenja otkloniće mnoge nedoumice u ligi. Jedna od tih jeste koji će tim zauzeti pretposlednje, 13. mesto, koje vodi u baraž za opstanak u jadranskoj eliti.

Veliki korak u poduhvatu da i naredne sezone bude deo ABA lige Borac je napravio u ponedeljak, kada je u Splitu savladao istoimenog domaćina (74:86). Iako je tada odradio silan posao, isti ipak nije gotov, jer Čačani nisu i matematički obezbedili opstanak.

Međutim, ukoliko u ponedeljak popodne savladaju Cibonu, izabranici Marka Marinovića će staviti tačku na pitanje koje sve muči u gradu na Moravi. Trijumfom bi Borac sigurno bio bolje rangiran od Krke, Splita, a ukoliko savlada Cibonu sa šest ili više poena razlike, onda bi se i Zagrepčani našli ispod Čačana.

Naravno, ostaje i pitanje šta će biti ako Mladost iz Zemuna napravi podvig i plasira se u finale Druge ABA lige. Ali o tom potom, biće vremena da se i na to obrati posebna pažnja…

Kormilar Čačana još jednom je podsetio na dobru partiju svojih izabranika na ‘Gripama’.

– Odigrali smo mnogo dobru utakmicu, jednu od najboljih u sezoni. Smatram da je presudila naša agresivna odbrana. Fizički smo odgovorili, bili smo agresivni preko celog terena. Bili smo konstantni, verovali smo u svoju odbranu, koja se na kraju pokazala odličnom. Iz toga je došao dobar napad. Nismo ni u jednom trenutku odustajali. Doduše, imali smo prazan hod krajem prve i početkom druge četvrtine. Međutim, posle je sve došlo na svoje mesto, kontrolisali smo utakmicu i na kraju zasluženo pobedili, zastao je Marinović, a onda još dodao.

– Ali matematički još uvek nismo obezbedili opstanak u ligi. Ne želimo da se oslanjamo na druge rezultate, već samo na sebe, rekao je popularni Malina za klupski sajt.

FOTO: Budućnst VOLI

Trener Marinović smatra da Borac protiv Cibone mora da odigra daleko bolje nego u Zagrebu.

– Već smo imali priliku da igramo protiv Cibone. Utakmicu u Zagrebu smo izgubili, jer smo odigrali možda i najgore u čitavoj sezoni. U Čačku moramo biti u mnogo boljem izdanju, kako bismo pobedili protivnika, mišljenje je Marinovića.

On poručuje da je Borac spreman za naredni izazov.

– Pred nama je poslednja utakmica u sezoni, koju hoćemo da završimo sa pobedom. Spremni smo, imali smo dovoljno vremena da se odmorimo posle Splita, a i da se pripremimo za Cibonu. Jedva čekamo da utakmica počne, kazao je šef struke Borca.

Marinović je prozborio nekoliko reči i o mogućnosti da se Borac nađe u baražu zajedno sa ekipom Mladosti iz Zemuna.

– O tom potom, prvo skoči, pa reci hop. Postoji mogućnost da dođe i do takve situacije. Naš je cilj da pobedimo Cibonu i da tako obezbedimo opstanak u ABA ligi. Ali ako dođe do situacije da ipak budemo morali da igramo baraž, mi ćemo se pripremiti. Mladost igra dobro, tako da ništa nije nemoguće. Svakako moramo čekati rasplet u Drugoj ABA ligi, završio je Marko Marinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter