0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DULE SAVIĆ O NAMEŠTANJU U SRBIJI: “Ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene“

Objavljeno: 24.04.21 u 13:15

Legenda Crvene zvezde Dušan Savić pričao je o nameštanju utakmica u Srbiji i zašto misli da to nije moguće.

On se u gostovanju na Prva TV dotakao aktuelnih tema, pokušaja osnivana Superlige Evrope kao i nameštanju u domaćem fudbalu.

O formiranju Superlige od strane 12 najbogatijih klubova imao je zanimljiv odgovor.

“UEFA je zaslužila ovo, kada je Kosovo primila u članstvo. 4. stav statuta kaže da članice mogu da budu samo države priznate u UN, pošto nisu poštovali svoj statut i ovo su zaslužili“ – rekao je legendarni Dule.

Dotakao se i nameštanja utakmica u Srbiji, što je takođe bila jedna od aktuelnih tema u poslednjih nekoliko nedelja.

“Ja nisam naivan niti glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako može to da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada. Kako neko nekome može da da bod? Da ga pusti da pobedi i izgubi utakmicu namerno? Mogu da poverujem da se neko u interesu nekog drugog pusti, ali da igrač pusti to ne mogu da poverujem. Videli smo da sudije greše i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu i to je nekada neznanje, a nekada namera. Tako i dolazimo do nameštanja. Ako je namerno onda neko stoji iza toga… Igrači da puštaju, to ne prihvatam da postoji. UEFA se time bavi, sve kontrolišu, imaju sve informacije i o kladionicama i sve su mi objašnjavali da kada se nešto naglo menja i sumnjivo je i to se odmah ispituje“ – poručio je Savić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter