0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

ALEKSANDAR STANKOVIĆ PRED MEČ SA RADNIKOM: “Nemam mnogo izbora oko sastava, igraće oni koji su zdravi“

Objavljeno: 24.04.21 u 12:45

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 14.30 sati gostuju Radniku iz Surdulice, u utakmici 33. kola Superlige Srbije.

Na današnji dan pre 98 godina osnovan je Fudbalski klub Radnički. Danas, Niški tim je 11. na tabeli sa 39 bodova na svom kontu i ima samo bod više od zone ispadanja. Sa druge strane, Radnik igra najbolju sezonu u istoriji kluba. Šesti je na tabeli sa 48 bodova, a igrao je i u polufinalu Kupa Srbije.

Šef stučnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković svestan je težine zadatka koji je pred njegovom ekipom. On je debitovao remijem bez golova protiv Javora u prošlom kolu, nije zadovoljan situacijom u ekipi, ali veruje u reakciju igrača i trijumf u Surdulici.

“Čeka nas izuzetno teška i bitna utakmica. Mi nismo u dobrom trenutku, već dugo Radnički ne zna za pobedu, a ona je sada imperativ. Radnik je baš težak protivnik. Pozicija na tabeli govori dovoljno o snazi Radnika, igraju odlično ove sezone, imaju najboljeg strelca lige Makarića i trenera Đorđevića, koji radi ozbiljan posao tamo i koji je pokazao da poseduje ogroman potencijal. Igraju brzo, takmičarski su nastrojeni, dobro su namešteni, ali na nama je da iskoristimo i taj neki momenat u kojem će oni sigurno biti umorni posle dva meča u kratkom roku protiv Crvene zvezde, gde su pokazali mnogo, ali su se mnogo i potrošili. Odradili smo analizu, videli smo odakle nam preti najveća opasnost. Imaju brze bokove, tranziciono su dobri i zaista sve pohvale za njih. Ipak, mi smo se dobro pripremili, znamo šta treba da uradimo i verujem da ćemo dobiti ovaj meč“ – rekao je Stanković.

FOTO: Privatna arhiva

Radnički, već po navici, neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

“Imamo puno problema u sastavu i to nije nikakva tajna. Na sve poteškoće nadovezala se i teška povreda Filipa Markovića na utakmici protiv Javora, tako da je on završio sezonu i neće moći da nam pomogne u preostalih šest utakmica. Nenad Gavrić je takođe povređen, nije trenirao cele nedelje, pokušao je da „stisne zube“ i trenira u petak, ali je brzo napustio teren i neće putovati u Surdulicu. Dušan Pantelić je rovit, ali će naš medicinski tim dati sve od sebe da ga osposobi za ovu utakmicu. Dobra stvar je što nam se vraćaju Nikola Stevanović i Aleksandar Kovačević, koji bi trebalo da nam donesu čvrstinu i stabilnost u odbrani i u veznom redu. Zbog malog fonda igrača u protokolu protiv Radnika biće dvojica omladinaca Dušanić i Ranđelov. Kratko sam ovde i nisam imao vremena da nešto taktički menjam iz korena. Moramo se osloniti na ovo što imamo. Nemam mnogo izbora oko sastava i igraće oni koji su zdravi i energetski spremni da iznesu jedan ovakav meč. Ja iskreno očekujem od nekih igrača, koji imaju svoje ime i prezime, da preuzmu odgovornost u finišu sezone i pokažu da i dalje vrede. Tu pre svega mislim na Đuričkovića, Pantelića, Kovačevića, Kasalicu, Askentijevića i Stevanovića. Moramo da se stegnemo i da kako znamo i umemo osvojimo tri boda, posle kojih bi pritisak pao, atmosfera bi se podigla i to bi nam
omogućilo da sezonu privedemo kraju na način na koji želimo“- završio je Stanković.

Glavni sudija susreta u Surdulici biće Stanko Ostraćanin.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter