0
ATP

FOTO: Twitter screenshot

SERBIA OPEN: Đoković pobedio Kecmanovića, pa poručio – ‘Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji!’

Objavljeno: 23.04.21 u 17:58

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Serbia Opena, pošto je u savladao mladog srpskog igrača Miomira Kecmanovića 6:1, 6:3.

Bio je to prvi susret Đokovića i Kecmanovića, a trajao je sat i 20 minuta, a Novak je od početka kontroolisao zbicanja na terenu.

Odmah nakon meča, prvi reket sveta govorio je o turniru koji će u Beogradu biti igran za mesec i po dana, ali i nekim u budućnosti.

– Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji. Nikad nisam imao priliku da se sa Mićom sretnem na terenu. Nisam mnogo igrao ni protiv Lajovića. Nadam se da ćemo na narednom turniru, za 4-5 nedelja, ali i narednih godina, imati više naših igrača, rekao je Novak.

Ovakvi turniri su dobra prilika za domaće igrače

– To je cilj, da dajemo šansu mladima šansu. Pa i ne samo mladim, svim srpskim teniserima. Treba im prilika da osvajaju bodove, ne mogu uvek da putuju po svetu. Posebno u ovo ludo vreme, prođe nekoliko meseci bez turnira, teško je osvajati bodove. Ponosan sam što imamo ovakav turnir i što ćemo imati turnire u budućnosti, dodao je Novak.

Što se tiče samog meča protiv Kecmanovića, Đoković je počeo mnogo bolje i brzo stekao veliku prednost.

– Osećao sam se sjajno na terenu, znao sam šta treba da radim čim je meč počeo. Ja sam bolje počeo, brzo sam osvojio prvi set ali me je pogurao do limita u nekoliko uzastopnih gemova kasnije, zaključio je Novak.

U polufinalu turnira u Beogradu Đoković će igrati sa pobednikom duela KaracevMager.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter