Foto Stefan Cvetković/SIM Srbija
in ,

KAD DEČIJI SNOVI POSTANU STVARNOST: Sportske igre mladih održane u Kikindi!

Kikinda je danas bila grad sa najviše dečijih osmeha u Srbiji zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih.

U centru severnobanatskog okruga, gradu koji je među onima sa najdužom tradicijom kada je u pitanju učešće u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih Srbije,održana su takmičenja u pet sportova – atletici, odbojci, Lino između dve vatre, uličnoj košarci i fudbalu(Coca Cola kup i mali fudbal).

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su gradski većnik za sport i omladinu Dragan Pecarski, predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić i direktor Sportskog centra ‘Jezero’ Dejan Pudar, a plamen prijateljstva, zajedno sa maskotom Viktorom, upalili su SIM-ovci iz Kikinde i okoline. Jedan od njih je mladi fudbaler Predrag Ljubičić, iz Osnovne škole ‘Žarko Zrenjanin’, koji kaže da je učešćem na Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih ispunio svoj san.

– Veoma sam srećan što se meni i mojim drugarima iz ekipe ispunila želja da se takmičimo na Sportskim igrama mladih. Želimo da pobedimo na gradskom takmičenju, stignemo do državnog, a nadamo se i plasmanu na međunarodno finale u Splitu, izjavio je talentovani fudbaler.

Foto Stefan Cvetković/SIM Srbija

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv korona virusa propisali Vlada Srbije i lokalni Krizni štab. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije.

Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije “Coca-Cola”, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.
Dunav osiguranje Sportske igremladih je najmasovniji i veoma dragocen projekat u okviru krovnog CSR projekta Kompanije Dunav osiguranje „Prijatelj od detinjstva“. Od osnivanja do danas na Sportskimigrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin,Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Predrag Mijatović, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Foto Stefan Cvetković/SIM Srbija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

SERBIA OPEN: Đoković pobedio Kecmanovića, pa poručio – ‘Veliko je zadovoljstvo igrati u Srbiji!’

DONETA VAŽNA ODLUKA: Evo kada počinje plej-of ABA lige