1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

JOVAN LUKIĆ: ‘Voždovac je sjajna ekipa, neće nam biti lako protiv njih’

Objavljeno: 22.04.21 u 14:55

Na kraju prošle sezone Jovan Lukić je debitovao za Čukarički, odigrao je dva meča i pokazao da je pred njim svetla budućnost.

Na Banovom brdu su ovog momka brzo prekomandovali u prvi tim, iako još uvek ima pravo nastupa za omladince, odigrao je ove sezone čak 17 mečeva za Čukarički. Poslednji u nizu u Novom Pazaru, na teškom gostovanju bio je starter, svoj posao odradio je vrlo dobro.

U odsustvu iskusnijih Stefana Čolovića i Danila Pantića stručni štab Čukaričkog odlučio se upravo za Lukića, iako je gostovanje u Raškoj oblasti jedno od najtežih u Super ligi Srbije.

– Nisam očekivao da ću početi meč u Novom Pazaru, ali sam naravno bio spreman za tu opciju. Utakmica se po nas završila na najbolji mogući način, iako je iskreno nismo baš najbolje počeli. Bilo je loših momenata na startu, primili smo i gol, ali smo potom odigrali „ono naše“, vrlo dobro u svim linijama tima i prilično konkretno. Lično, ovo mi je bila verovatno najteža utakmica do sada, uz možda duel protiv Sparataka, u oba smo slavili, pa mi je zbog toga još draže – kazao je Jovan Lukić, koji je potom dodao:

Nisu me sputali specifična atmosfera i ambijent u Novom Pazaru. Ali, svestan sam da mogu i mnogo više, iako nisam igrao na primarnoj poziciji, već na levom krilu. Nije mi ni to mesto u timu toliko strano, igrao sam u mlađim kategorijama. Naravno, sve će u budućnosti biti onako kako ljudi iz kluba kažu.

Za igrača koji je još uvek omladinac, ovo je sezona iz snova. Priznaje to i Lukić.

– Odigrao sam 17 utakmica u sezoni, 16 u Super ligi i jedan u Kupu Srbije. Zaista lepa brojka za mene. Možda sam i malo neočekivano ušao u prvi tim, ali garantujem i sebi i drugima da mogu i mnogo bolje od ovoga. Naravno, pre svega mi nedostaje iskustva, ali će i to vremenom i minutima provedenim na terenu doći na svoje.

Lukić ima žestoku konkurenciju u Čukaričkom, koji je prema imenima najkvalitetniji upravo u veznom redu.

– U klubu je zaista veliki broj vrhunskih igrača, posebno u sredini terena. To je motiv više za mene da se trudim, iako je vrlo teško. Imam od koga da učim, pre svega od Srđana Mijalovića, koji je po mom mišljenju najbolji defanzivni vezni igrač u Super ligi, pa i šire. Ali, nemam reči ni da opišem kvalitete Docića, Kajevića, Pantića… Svi mi pomažu, imam privilegiju da fudbalski odrastam uz njih. Na meni je da nastavim da se razvijam i da možda od sledeće sezone odigram još više mečeva – kazao je Lukić.

Sledi gostovanje Voždovcu (subota, 15 časova), ekipi koja se bori za opstanak. Čukarički je čitave nedelje trenirao na veštačkoj travi, na stadionu BASK-a, tako da ne bi trebalo da bude problema ni sa prilagođavanjem terenu.

Neće biti nikakvih problema, bar ne za mene. Kroz veći deo karijere u mlađim kategorijama sam upravo igrao na veštačkoj travi. Što se tiče narednog protivnika, smatram da je Voždovac vrhunska ekipa. Gledao sam ih ove sezone, igrao protiv njih, iskreno nije mi jasno kako su došli u poziciju da se bore za opstanak. Znam da nas čeka vrlo, vrlo teška utakmica protiv izuzetne ekipe – pohvalio je gradskog rivala Lukić.

Čukarički je posle eliminacije Radnika iz Kupa Srbije na samo tri boda od plasmana u kvalifikacije za Ligu Konferencija. Teoretski bi evropsku vizu mogao da izvadi već u subotu.

– Još uvek smo u potpunosti koncentrisani na takmičenje u Super ligi, tako će biti do kraja sezone. Ali, razmišljamo i o Evropi. Kad je Čukarički poslednji put igrao međunarodne utakmice, tad sam još bio u kadetima, pre dve godine. Sećam se vrlo dobro utakmice protiv Moldea, punih tribina i sjajne atmosfere na Banovom brdu. Evropski mečevi su svakako neka druga dimenzija, pa i za gledaoce koji su željni takvih utakmica. Zbog toga ćemo se truditi da predstavljamo Srbiju i klub na najbolji mogući način i na internacionalnoj sceni.

Lukić je u Čukarički došao iz Partizana, belo-crni su pre godinu dana potpisali profesionalni ugovor sa jednim od najtalentovanijih igrača rođenih 2002. godine, Jovanom Lukićem. Ovaj momak je na Banovo brdo stigao iz Teleoptika u januaru, a u međuvremenu je prošao sve mlađe selekcije Srbije, trenutno je član mlade reprezentacije.

Zadovoljan sam i tim delom karijere, tu sam jedan od najmlađih igrača, uz Filipa Stevanovića, Jovića i Đurasovića. Čast mi je da igram sa dve-tri godine starijim igračima, potrudiću se da kroz koju godinu budem starter. Naravno, član sam i selekcije do 19 godina. Čast mi je da igram za reprezentaciju Srbije – zaključio je Jovan Lukić, jedan od najmlađih u timu sa Banovog brda.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter