0
Evrokupovi

FOTO: Youtube/Screenshot

BIĆE KAZNI ZA NEVERNE KLUBOVE: Čeferin najavio sankcije i otkrio ko ga najmanje razočarao!

Objavljeno: 22.04.21 u 11:23

Prvi čovek UEFA govorio je o posledicama koje će zadesiti klubove osnivače Superlige.

Aleksandar Čeferin je za slovenačke medije pričao o tome kako je teklo osnivanje nove Superlige. Naveo je da na startu ništa nije slutilo na ovo.

Vudvord me je nazvao u četvrtak i rekao da je novi format LŠ sjajan i da će glasati za njega. Anjeli je u petak predsedavao ECA i svih 247 klubova su glasali za novi format. Uključujući i pohlepnih 12, počeo je Čeferin.

Potom je otkrio da ga je neko nazvao i preneo mu da će se stvoriti novo takmičenje. Dodao je i da je istog dana primio pozive od nekoliko klubova koji su mu se izvinjavali.

Subota je zaista bila zanimljiva. Neko čije ime neću spomenuti me je nazvao ujutru i rekao da će klubovi u nedelju veče stvoriti nešto što se zove Superliga. Nakon toga, istog dana, primio sam pet poziva od pet različitih klubova koji su mi se izvinjavali što su to morali da urade, rekao je predsednik UEFA.

Nakon što je u nekom od prošlih intervjua oštro opleo po svom kumu Anjeliju, Čeferin otkriva šta se tu zapravo desilo.

Anjeli je rekao da su sve to laži i da su izmislili. Nisam bio tako naivan i rekao sam mu da bi trebalo da napišemo saopštenje za medije. Rekao je da napišem, da će on to proveriti, popraviti i poslati nazad. Tada smo se poslednji put čuli, više se nije javljao na telefon. Za sve ove godine naučio sam da novac nije sve, kao i da ljudi najbliži vama mogu da budu lažovi.

Za sam kraj, istakao je ko ga je namjanje razočarao. Uz to, dodaje da će se UEFA uskoro oglasiti povodom kazni koje čekaju klubove.

Do neke mere svi su me razočarali, ali moram da kažem da je Barselona možda najmanje. Laporta je bio pod ogromnim pritiskom zbog loše finansijske situacije koja ga je dočekala u klubu. Ipak, kao lukavi pregovarač osigurao je način da Barselona izađe iz tog projekta ako navijači budu protiv, rekao je Čeferin, a potom dodao da će povodom kazni, oni obaviti razgovor sa advokatima:

Prvo moramo da obavimo razgovor sa našim advokatima. Imaćemo na umu da su uputili izvinjenje navijačima, ali ćemo se postarati da se ovo više nikada ne ponovi. Sledeće sedmice ćemo videti kakve će posledice biti sa klubovima, zaključio je Aleksandar Čeferin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter