0
Fudbal

FOTO: Twitter Screenshot

DROGBA KOMENTARISAO SUPERLIGU PA SPOMENUO ZVEZDU: “Zajedništvo igrača i navijača, to je ono što čini igru lepom“

Objavljeno: 21.04.21 u 22:55

Legenda fudbala Didijer Drogba nije se uzdržavao da prokomentariše pokušaj osnivanja Superlige. 

Neki od klubova su uputili javno izvinjenje pristalicama kluba, a treba istaći da se ni fudbaleri nisu previše podgrejali za osnivanje novog takmičenja.

Među njima je nekadašnja legenda ove igre, Didije Drogba, koji je jasno istakao svoje protivljenje.

“Promocija, ispadanje, nepredviđeni rezultati, to je ono što unosi emocije u igru. Zajedništvo igrača i navijača, to je ono što čini igru lepom“ – napisao je on na Tviteru.

Zatim je, verovali ili ne, pomenuo Crvenu zvezdu. Iako je veliki navijač Olimpika iz Marselja, za njega je bilo fascinantno i inspirativno da neko sa Balkana uzme titulu u najjačem takmičenju u Evropi. Doduše, greškom je ulinkovao košarkaški umesto fudbalskog kluba, ali mu pristalice crveno-belih neće zameriti.

“To da mala Grčka pobedili veliki Portugal pre nekoliko godina, to kada Crvena zvezda pobedi moj Olimpik Marsej, čak i kada Lester vredno radi kako bi osvojio Premijer ligu ispred „velike četvorke“, to je ono što čini fudbal prelepom igrom“ – podvukao je Drogba.

On dodaje da bi sve sem ostanka na istom predstavljalo ogromnu diskriminaciju.

“Zamislite kada sve ovo ne bi bilo moguće, jer timovi ne bi mogli da se sastanu iako igraju istu igru. To je diskriminacija, drago mi je što ovo projekat nije ostvaren zbog dobrobiti fudbala“ – zaključio je legendarni fudbaler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter