0
Evrokupovi

FOTO: Youtube/Screenshot

PREDSEDNIK UEFE BRUTALNO ISKREN, NAPAO I SVOG KUMA: Veću lažovčinu nisam video, kazne su spremne!

Objavljeno: 19.04.21 u 16:59

Stižu reakcije i sa vrha evropskog fudbala.

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin oštro je kritikovao 12 klubova i ostalih ljudi odgovornih za formiranje nove Evropske Superlige. Prvo je počeo od izršnog predsednika Mančester junajteda.

Počeo bih prvo sa Edom Vudvardom (izvršnim potpredsednikom Mančester junajteda) koji me je u četvrtak zvao da kaže da je veoma zadovoljan reformom Lige šampiona. Jedina stvar oko koje je hteo da pričamo je Finansijski fer-plej, a pritom je već, bar je to sada očigledno, potpisao nešto sasvim drugo, počeo je Čeferin.

Potom je prokomentarisao i svog kuma Andreu Anjelija, čijoj je ćerki bio kum na krštenju.

Andrea Anjeli je najveće razočaranje. Nikada nisam video osobu koja tolko puta laže, tako konstantno kao on. Neverovatno! Nismo znali da imamo zmije među nama, ali sada znamo, nastavio je predsednik UEFA.

Povodom same ESL, istakao je da su svi maksimalno ujedinjeni protiv novog takmičenja. Rekao je da je u pitanju samo sopstveni interes tih klubova.

Ne mogu da vam prenesem dovoljno snažno koliko su svi ujedinjeni protiv ovog sramnog predloga, punog sopstvenih interesa, a vođenog pohlepom, pre svega. Ujedinjeni smo, i to svi, protiv ove gluposti od projekta! Ciničan je to plan, potpuno protiv onoga što fudbal treba da bude. Ne možemo i ne smemo da dozvolimo da se taj plan sprovede u delo, rekao je Čeferin, a potom se i osvrnuo i na kazne koje će zadesiti igrače ako se odluče da igraju u ovom takmičenju.

Fudbaleri koji budu nastupali u ‘zatvornoj ligi’ dobiće zabranu da igraju na prvenstvima sveta i Evrope. Pozivamo sve da nam se pridruže i da učinimo sve što je u našoj moći da se ovakvi planovi kakav je Evropska Superliga nikada ne ostvare, zaključio je Aleksandar Čeferin.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter