in , , ,

POBEDAPOBEDA TUGATUGA LOLLOL

OVO JE BEZOBRAZLUK, JESTE LI VI IZMISLILI FUDBAL: Piksi nije štedeo reči povodom osnivanja Superlige!

FOTO: Youtube/Screenshot

Oglasio se i selektor Srbije.

Dragan Stojković Piksi imao je šta da kaže povodom osnivanja nove Superlige Evrope. Žestoko je obrusio Amerikancima, a imao je šta da upita i osnivače novog takmičenja.

Lično mislim da ta polarizacija nije dobra i da… Da ne upotrebim neku ružniju reč, ali ovo je neka vrsta bezobrazluka da se uopšte dođe na tu ideju. Koliko čujem, tu je uleteo američki novac. E sad, ako pitate Amerikance za fudbal, oni će vam pričati za fudbal koji oni igraju, reći će da je to soker. Ako je to budućnost evropskog fudbala u sokeru, onda ja nemam reči… Ja ne podržavam tu ideju koliko god ona nekima izgleda kao dobro, ali zapravo nije dobra… Klubovi koji su se odlučili na ovako nešto, oni su ovim odlučili da se distanciraju od svih ostalih. Pa gospodo, je l ste vi ti koji ste izmislili taj fudbal?! Nije to baš tako kao što vi mislite. Drugo, odakle crpite te igrače, pa dovodite ih iz nekih favela, iz nekih rularnih predela i sela, počeo je Piksi intervju za Kurir TV.

FOTO: FSS

Selektor Srbije je potom upitan da prokomentariše naš status u tom novom fudbalskom svetu. On je bio realan, istakavši da neće samo ispaštati naš fudbal nego i mnogo jače lige u Evropi.

Ma, nema ga na mapi! Ne samo srpski fudbal, već generalno čitav fudbal. Portugalski, holandski… Ali ovde se radi o jednoj stvari, o novcu. Nemam ništa protiv da novac bude taj pokretač svega, fudbal zaista može teško da funkcioniše bez ulaganja. Međutim, ovo je jedna vrsta preterivanja, da bogati i moćni postanu još bogatiji, a to može da se vrati kao bumerang, nastavio je Piksi.

Za sam kraj obraćanja Dragan Stojković je dao do znanja da zapravo ključeve ovog problema drže nacionalni savezi. Legendarni fudbaler navodi da nijedan igrač neće gledati domaću ligu bez svojih najboljih timova.

Ovakve podele su loše. A šta će biti dalje, videćemo. Ne treba zaboraviti da je Liga šampiona najbolje i najkvalitetnije takmičenje, računajući sve sportove. Kome sad ona smeta? To je ozbiljan šamar za UEFA i FIFA na kraju krajeva. A da li će oni to dozvoliti, lično mislim da neće. Ali ključeve ovog problema možda drže nacionalni savezi, pa treba da poruče klubovima ‘ako hoćete da igrate ovu Superligu Evrope, onda ne možete da igrate nacionalne lige’. Pa da vidimo italijansku ligu bez Juvenstusa, Milana i Intera. Da li bi navijači to podržali?!  Znam da se sve svodi na novac i tih 350 miliona evra koji će dobiti svako za učešće, ali moje pitanje je gde je tu solidarnost?! Pokazuje se jedna arogancija koja nije prihvatljiva, pogotovo sad u vremenima gde planeta ima problema s virusom, zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PREDSEDNIK UEFE BRUTALNO ISKREN, NAPAO I SVOG KUMA: Veću lažovčinu nisam video, kazne su spremne!

UŠLI SU U SUPERLIGU, A NJIHOV PREDSEDNIK JE PROTIV: Moraće da menja mišljenje!