in ,

TUGATUGA

OGLASIO SE I ZVEZDAN TERZIĆ: ‘Sačekaćemo konačan stav UEFA’

FOTO: HotSport

U vezi aktuelne situacije oko osnivanja Superlige Evrope oglasio i prvi čovek Crvene Zvezde Zvezdan Terzić.

On smatra da je još rano za donošenje bilo kakvih odluka i zaključaka jer su čelnici liga petica još uvek protiv osnivanja.

“U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sacekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopste primenjiva sobzirom da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja super lige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takodje protivi formiranju Super lige. Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije.“ – rekao je Terzić i dodao

“Ali generalno sam protiv osnivanja Super lige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz medju klubovima. Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina.
Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal:
– sistem koji ne daje šansu svima
– amerikanizacija sporta
– narušava se evropski model sporta
– narušava se fudbalska piramida
– 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih
– nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama….“

Ostaje da vidimo kako će se situacija razvijati jer će to svakako uticati i na naše klubove, pogotovo na Partizan i Crvenu zvezdu ali i na reprezentaciju Srbije koja bi mogla da ostane bez par najboljih igrača zbog zabrane UEFA i FIFA da igrači koji učestvuju u Superligi neće moći da igraju za svoje reprezentacije na evropskim i svetskim takmičenjima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SRBIJA OSTAJE BEZ PAR KLJUČNIH IGRAČA AKO ZAŽIVI SUPERLIGA: Uefa će zabraniti igranje za reprezentaciju!

SAŠA ZDJELAR PRED UTAKMICU SA VOJVODINOM U POLUFINALU KUPA: ‘Nema opuštanja’!