in ,

TUGATUGA LOLLOL POBEDAPOBEDA OMGOMG

MILIONI IZ SAD SRUŠILI ISTORIJU I TRADICIJU: Liga šampiona se gasi zbog Superlige Evrope, a sada je otkriven i glavni razlog za to

FOTO: HotSport

Rano jutros, odnosno nešto iza ponoći, čelnici Superlige najavili su osnivanje tog takmičenja koje će imati primat u Evropi.

Praktično svi najjači timovi ‘starog kontinenta’ će napustiti UEFA Ligu šampiona i preći u novo takmičenje pod okriljem Florentina Pereza, Andree Anjelija i još mnoštvo fudbalskih glavešina, a sve će biti finansirano novcem iz Sjedinjenih Američkih Država.

Upravo je zarada jedna od glavnih stvari koja je namamila evropske velikane da poruše tradiciju i praktično ugase najveće kontinentalno takmičenje.

Za nastup u Superligi Evrope klubovi će dobijati novčane godišnje premije od čak 350 miliona evra.
Reč je o krajnje neverovatnoj sumi koja bi čak i klubovima tog nivoa i te kako značila, a i praktično donosila sredstva za odrađivanje kompletnih prelaznih rokova.

U Superligi će biti 16 stalnih članova dok će četiri mesta biti rezervisano za kvalifikante. Timovi će biti podeljeni u grupe od po deset članova gde će se igrati sistemom svako sa svakim pa će najbolji ići u nokaut završnicu.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DUEL ODLUKE ZA BORAC: Da li će srpski klub ostati u ABA ligi odlučiće utakmica sa Splitom – ‘Spremni smo!’

TIJANA I NATAŠA U MISIJI: Traže nove odbojkaške šampione u Srbiji