0
Evropske lige

FOTO: Twitter

TADIĆEV POHOD NA DUPLU KRUNU: Ajaks i Vitese večeras za pehar Kupa Holandije!

Objavljeno: 18.04.21 u 12:30

Ajaks i Vitese bore se večeras za pehar Kupa Holandije u Roterdamu od 18:30. 

Holandski kup će nakon dve godine imati svog pobednika, pošto se prošlogodišnje takmičenje nije završilo zbog pandemije korona virusa.

Branilac titule je aktuelni suvereni lider Ajaks, koji je u sezoni 2018/2019 osvojio duplu krunu i izuzetno je blizu da taj podvig ponovi i ove godine.

Trenutno je kapitenu ekipe iz Amsterdama Dušanu Tadiću i društvu neophodno još samo sedam bodova iz preostalih sedam mečeva kako bi se okitio titulom prvaka.

Ajaks je najuspešniji holandski klub, bilo da je reč o nacionalnim titulama ili krunama u Kupu Holandije. Kopljanici su aktuelni šampioni najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji lala i vetrenjača, a trofej namenjen pobedniku podizali su u 19 navrata.

U međuvremenu, Vitese je jedini put osvojio pehar KNVB kupa 2017. godine. U finalu je savladao AZ Alkmar sa 2:0, a oba pogotka postigao je Riki van Volfsvinkel. Vitese je jos tri puta bio finalista.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter