0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

‘SJAJNI SU DOMAĆINI, ALI IDEMO NA POBEDU’: Stefan Kovač pred gostovanje Brđana u Novom Pazaru

Objavljeno: 17.04.21 u 14:49

Jedan od najzanimljivijih mečeva 32. kola Superlige Srbije biće igran u Novom Pazaru, gde istoimena ekipa dočekuje Čukarički, u nedelja od 13 časova.

Oba tima će u tom susretu imati pobedničke ambicije, Novopazarci se bore za opstanak u eliti, a Brđani žele da što pre obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija i da ostanu u trci za treće mesto.

Svesni su u Čukaričkom da je Novi Pazar ove sezone mnogo bolji tim na svom terenu, nego na gostovanjima. U prilog tome ide i rezultat prvog meča ova dva tima, odigranog na Banovom brdu, kad su belo-crni lako slavili sa 4:0.

– To su činjenice, Novi Pazar igra daleko bolje kao domaćin, na svom terenu osvojio je čak 32 boda, a na strani samo četiri. U seriji su od šest pobeda na tom terenu, i sve to nas poziva na dodatni oprez. Opet, mi sa njima imamo izuzetno dobar skor, dobili smo ih već ove sezone i u gostima, u prvoj rundi Kupa sa 3:1. Tada su oni poveli, uspeli smo da izjednačimo, postigao sam potom gol za vođstvo, podsetio je Stefan Kovač, vezista Čukaričkog.

Kovač je ipak svestan da njegovom timu neće biti lako protiv Novopazaraca, ali ni u bilo kom meču do kraja sezone.

– Ostala su nam još četiri vrlo teška gostovanja, upravo protiv timova koji se bore za opstanak. Odmah posle Novog Pazara ćemo igrati protiv Voždovca na strani, čeka nas još put u Ivanjicu i Kruševac. U dosadašnjem toku sezone pobeđivali smo sve timove koji su u donjem delu tabele, želja je da do kraja nastavimo taj niz. Znamo da nas u Pazaru čeka tvrd meč, ali i mi smo u dobroj seriji rezultata, koja je počela krajem jesenjeg dela šampionata, a još bolja je bila na proleće. Njihova je prednost što su navikli na svoj teren i specifičan ambijent, ali smatram da je kvalitet na našoj strani, istakao je Kovač.

U Novom Pazaru je i jedan igrač Čukaričkog na pozajmici, ofanzivni vezista Bojica Nikčević.

– Postigao je pogodak u pobedi protiv TSC-a, drago mi je zbog njega. Nadam se da će se već na početku sledeće sezone vratiti na Banovo brdo i da će što pre zauzeti mesto u startnoj postavi. Čukarički je ekipa koja mnogo pažnje poklanja razvoju mladih igrača, posebno iz svoje Omladinske škole, a Nikčević je jedan od tih momaka, poželeo je sreću saigraču Kovač.

FOTO: FK Čukarički

Upravo je Stefan jedan od onih koji su dobili šansu na Banovom brdu. Kovač je doduše prošao omladinski staž u Crvenoj zvezdi, pa je preko IMT-a stigao u Čukarički.

– Došao sam u klub u januaru 2019. godine, a već sam odigrao 70 mečeva. Zaista sam prezadovoljan kad se osvrnem na boravak u Čukaričkom, u kojem sam dobio superligašku afirmaciju. Postigao sam sedam golova, ali mislim da je upravo to ono što mi nedostaje da bi utisak bio još bolji. Trudiću se u narednom periodu da i u tom segmentu igre budem bolji. Ali, najbitnije je da svako od nas odradi svoj deo posla i da ekipa pobeđuje.

Kovač je sjajnim igrama u dresu Čukaričkom, ali i mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, skrenuo pažnju stranih klubova, pa ne bi bilo iznenađenje da na leto ode sa Banovog brda.

– Svakom igraču je želja da se oproba u evropskom fudbalu, na višem nivou nego što je to kod nas. U Srbiji je Čukarički jedan od najboljih timova, za mlade igrače svakako najbolji. Ali, fokusiran sam na ekipu, sve oko eventualnog transfera prepuštam ljudima u klubu, a ja ću se truditi da im dobrim igrama olakšam posao, zaključio je Kovač.

U toku prethodne nedelje sudijski ekspert Igor Radojičić održao je predavanje o izmenama i dopunama pravila za narednu sezonu, uz akcenat na implementaciju VAR sistema u Super ligi Srbije.

– Pozdravljam tu odluku, čim se VAR tehnologija koristi u najjačim ligama sveta, to znači da ima pozitivne efekte. Iz onoga što smo videli, biće potrebno određeno vreme i sudijama i igračima da se prilagode na neke situacije, ali svakako da će VAR biti svima nama od velike pomoći.

U jednom od primera koje je Radojičić prikazivao, bila je i situacija sa prvog ovosezonskog meča između Čukaričkog i OFK Bačke, kad je Kovač dobio direktan crveni karton.

– Potpuno zaslužen. Nisam se bunio tada, uopšte nemam naviku da se raspravljam sa sudijama. Izuzetak je bio meč protiv Proletera u Novom Sadu, nisam uspeo da se suzdržim, a trebalo je da pustim sudiju da donosi odluke onako kako misli da treba, poručio je Kovač.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter