1
Evrokup

FOTO: Screenshot

NA DANAŠNJI DAN: ‘Vreme je isteklo, vreme je isteklo, nemojte se ljutiti’! (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.21 u 12:30

Na današnji dan Partizan je osvojio titulu prvaka Evrope trojkom Saleta Đorđevića u poslednjim sekundama.

Tada mladi trener Željko Obradović predvodio je Partizan sa klupe u pobedi nad Huventudom u finalu rezultatom 71:70.

Junak utakmice bio je Aleksandar Đorđević koji je postigao neverovatnu trojku za pobedu koju će do kraja života pamtiti svi Partizanovci.

,,Mnogo crno-belih snimaka iz perioda kada sam bio na tribinama, gledajući koševe Kiće, Praje, šut o tablu Kerkeza, veliki luk Bobana Petrovića, Miška Marića i sve igrače za koje sam navijao. Na neki način mi se činilo da svi ti ljudi koji su prethodili toj pobedi Partizana, koji su nosili dres Partizana, radili u klubu, treneri kluba, kao i oni posle toga, da su svi oni na neki način gurnuli tu loptu koju sam ja ispustio i naterali je svojom snagom i svojom ljubavlju prema Partizanu da udje u koš. Moja velika čast je da sam oblačio dres Partizana, bio deo te velike porodice a moja najveća nagrada je ljubav koju su nam svi Partizanovci pružili svih godina kojih smo bili zajedno a i posle toga.“ – rekao je jednom prilikom Djordjević Saša

Tim Partizana je bio mlad, svega 21,7 godina u proseku, crno-beli su tokom sezone 1991/92 zbog političke situacije u zemlji odigrali samo jedan meč u Beogradu i “prinudno” su bili domaćini u španskoj Fuenlabradi.

Čak su i Španci snimili jedan dokumentarac o ovoj prelepoj priči i putovanju ka evropskom vrhu.

 

0
0

1 Komentara

  1. Dva dana pre finala sam napunio 13 godina, ali najlepši poklon koji sam ikada dobio za rođendan je ta trojka Saše Đorđevića. Svaki trenutak pamtim kao da je juče bilo. Hvala Saši Đorđeviću, hvala svim igračima i trenerima. 16.04.1992. je praznik koji slave svi Partizanovci!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter