in ,

SVETISLAV PEŠIĆ RAZOČARAN: ‘Nameštanja ne smeju da se dešavaju u zemlji evropskog i svetskog šampiona!’

FOTO: Screenshot

Svetislav Pešić se oglasio nakon afera u srpskoj košarci i u intervju za Kurir oštro osudio sve koji se tim radnjama bave.

Koliko je ozbiljna situacija, govori i to da su čelnici takmičenja podneli i krivične prijave zbog nameštanja u Košarkaškoj ligi Srbije.

Iz lige su ispali aleksinački Napredak i Pirot, a Svetislav Pešić koji nesebično pomaže svom Pirotu komentarisao je celu situaciju.

“Nisam upućen u sva ta dešavanja, ali znam da je isto nešto bilo i prošle godine. To su stvari koje ne smeju da se dešavaju u zemlji evropskog i svetskog šampiona u košarci. Vidim da je pokrenuta priča nadležnih organa povodom toga. Nisam u Srbiji, niti toliko pratim sve to da mogu nešto više o tome da kažem“ – počeo je Pešić razgovor za Kurir.

Legendarni stručnjak, ipak, uvek je uz svoj Pirot. Upravo je taj klub u celoj priči bio kolateralna šteta nameštaljki:

“Oni budu tužni i razočarani kada izgube, ali tada im kažem – to je sport, glavu gore. Ispali ste iz lige, ide se dalje, vratićete se sledeće godine. Sve je to sastavni deo sporta.“

Za Pešića je najvažnije ono što vidi kada dođe u rodni grad.

“Izgrađeno je više sportskih objekata nego u prethodnih 20 godina! Košarka je najpopularniji sport u gradu, deca i omladina treniraju, i to je slika koja me iskreno raduje. To je ohrabrenje za sve i put kojim treba da idemo“ – zaključio je ovaj vrhunski trener.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

UŽASNE VESTI STIŽU IZ ARSENALA: Obamejang hitno hospitalizovan! (FOTO)

NOVINARI GLASALI: Nikola Jokić će biti MVP!