Superliga Srbije
in ,

TUGATUGA LOLLOL POBEDAPOBEDA

PRESUDE: Borcu i Jagodini oduzeti bodovi, oštro kažnjena i Zvezda!

Brzo je reagovao Fudbalski savez Srbije!

Nedugo nakon što je pokrenut postupak UEFA-e i FSS-a, stigle su i prve presude. Jagodina i Borac kažnjeni su oduzimanjem po šest bodova, zbog navodnog nameštanja utakmica. Konkretno radi se o duelima Trajala i Jagodine, kao i Železničara i Borca.

Saopštenje prenosimo u celosti.

Na sednici Disciplinske komisije FSS održanoj dana 15.04.2021. godine, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv GFK „Jagodina“ Jagodina i FK „Borac 1926“ Čačak, da su svojim činjenjem ugrozili i povredili itegritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije FK „Trajal“ – FK „Jagodina“ i FK „Železničar“ – FK „Borac 1926“, donete su sledeće odluke:

1. Kažnjava se GFK „Jagodina“ Jagodina oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 (šest miliona) dinara

.
2. Kažnjava se FK „Borac 1926“ Čačak oduzimanjem 6 (šest) bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 (četiri miliona) dinara.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je FK „Crvena zvezda“ Beograd izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 (sedamstotina hiljada) dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije FK „Crvena Zvezda“ Beograd – FK „Partizan“ Beograd. Iz istih razloga, kažnjen je i FK „Novi Pazar“ Novi Pazar novčanom kaznom u iznosu od 500.000 (petstotina hiljada) dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice FK „Novi Pazar“ Novi Pazar – FK „TSC“ Bačka Topola.

Diskusija

Odgovorite
  1. Vidi petla sa slamnatim šeširom.Ubacuje Zvezdu u priči o kažnjenim klubovima zbog nameštanja. Da ljudi misle prema naslovu da je i Zvezda nameštala. Ma nikako da vi grobari prihvatite činjenicu da ste samo komšija maleni.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HAOS I U KOŠARCI: Krivične prijave zbog nameštaja utakmica!

SPORTSKE IGRE MLADIH: Karneval je posetio Šabac!