0
Evropske lige

FOTO: Twitter/printscreen

IBRAHIMOVIĆU PRETI SUSPENZIJA ZBOG KLADIONICE: Da li će FIFA i UEFA biti rigorozni?

Objavljeno: 15.04.21 u 18:10

Nove optužbe na račun Zlatana Ibrahimovića.

Švedski fudbaler je optužen da je vlasnik deonica jedne kladionice na Malti. Pošto je to strogo zabranjeno svim profesionalnim sportistima, Zlatan će morati da dokaže svoju nevinost.

Kako prenosi portal Sportbladet, šveđanin je suvlasnik firme pod nazivom Unknown AB. Upravo ta firma ima 10% deonica u kladionici BetHard. Isti taj portal navodi da njegova kompanija ostvaruje direktan prihod od uplata u toj kladionici i baš zbog toga je Ibrahimović na udaru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Ovim raspletom, on bi potencijalno mogao da utiče na rezultate mečeva u kojima je igrao. Drugi strani mediji zbog toga najavljuju da bi FIFA i UEFA mogli da ga suspenduju na 3 godine. Uz to, spominje se i odšteta od čak 100 miliona evra.

Ovim povodom, oglasio se i generalni sekretar fudbalskog saveza Švedske. Hakan Sjorstrand je istakao da bi želeo da dobije preciznije informacije od FIFA.

Nismo razgovarali sa Zlatanom. Ne razmišljam o mogućoj kazni za njega, ali bih voleo da dobijem preciznije informacije od FIFA vezano za regulative u oko ovog slučaja i kako se one interpretetiraju, zaključio je Sjorstrand.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter