0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

SITI I REAL U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA! ‘Građani’ slavili protiv Dortmunda, ‘nula’ u Liverpulu! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.21 u 22:53

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida plasirali su se u polufinale Lige šampiona!

Izabranici Pepa Gvardiole savladali su na gostovanju Borusiju Dortmund rezultatom 2:1, te nakon identičnog rezultata u Engelskoj ‘građani’ idu u polufinale elitnog evropskog takmičenja.

Nije delovalo da će biti lako Sitiju posle prvog poluvremena. Već u 15. minutu domaći su poveli preko Belingema. Mladi tinejdžer je sjajno šutirao sa oko 15 metara i majstorski matirao Edersona, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Očekivano u nastavku Siti je krenuo ofanzivnije ka golu rivala, a u 53. minutu gosti su dobili priliku da iz penala dođu do gola. Neoprezan je bio Emre Džan, koji je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, te nakon konsultacije VAR tehnologije, Rijad Marez pogađa sa bele tačke za izjednačenje.

U 75. minutu gol za vođstvo Engleza postigao je Fil Foden. Tada je bilo jasno svima, pa i fudbalerima Dortmunda da su im šanse za narednu fazu gotovo nikakve, jer su u tom trenutku morali da postignu čak tri pogotka, a da gosti više ne budu efikasni.

FOTO: Twitter

U drugom duelu odigranom večeras fudbaleri Liverpula i Real Madrida odigrali su bez golova na ‘Enfildu’, te nakon pobede u Španiji od 3:1 prošli među četiri najbolje ekipe.

Izabranici Jirgena Klopa su značajno podbacili i razočarali svoje navijače.

Sjajnu priliku za gol, ispostaviće se i jednu od najbolih na meč, domaći su imali na samom startu kada je Mohamed Salah izašao 1 na 1 ispred Kurtoe, ali je slabo šutirao, a golman Madriđana je odbranio taj udarac Egipćanina.

Liverpul je pokušao svim sredstvima da probije bedem Madriđana, ali mu to nije pošlo za rukom, pa je Zinedin Zidan odveo Real u polufinale.

U borbi za finale Lige šampiona sastaće se Real Madrid – Čelsi i Mančester siti – Pari Sen Žermen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter