0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita Olimpija/Ales Fevzar

‘DA ODIGRAMO NA NAJVIŠEM NIVOU’: Evo šta kažu iz Cedevita Olimpije pred važan duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu

Objavljeno: 13.04.21 u 17:24

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac uoči odložene utakmice 11. kola ABA lige protiv Crvene zvezde rekao je da njegovi igrači moraju da pruže maksimum.

Ovo će biti prvi od dva uzastopna meča koja će dva tima odigrati u samo pet dana, s obzirom na to da je u nedelju na programu odloženi meč 24. kola u Ljubljani.

– Obe ekipe se bore za plasman u plej-of, tako da sam siguran da nas čeka zanimljiv meč. Ako želimo da pariramo Crvenoj zvezdi u Beogradu, moramo da pružimo sve što možemo u ovom trenutku. Moramo da igramo fokusirano i fizički i taktički, na najvišem nivou ako želimo da trijumfujemo, istakao je Golemac.

Centar Cedevita Olimpije Majkl Hopkins, koji ove sezone u regionalnom takmičenju prosečno beleži 10,6 poena i 6,8 skokova po meču, ističe da je pred njegovom ekipom izuzetno zahtevna utakmica.

– Čeka nas težak test, jer se ligaški deo sezone bliži kraju. Obe ekipe su napravile dosta promena u sastavu u odnosu na decembar i vreme kada je trebalo prvi put da se sastanemo. Svesni smo da ćemo morati da igramo agresivno u odbrani i pođednako angažovano u napadu. Takođe, moraćemo da budemo pametni i smanjimo broj izgubljenih lopti, poručio je Hopkins.

FOTO: Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Obe ekipe ulaze u ovaj meč nakon važnih pobeda u mečevima 25.kola ABA lige. Crvena zvezda je slavila protiv Igokee, dok je Cedevita Olimpija savladala Mornar, ali će crveno-beli u odnosu na nedeljnu utakmici biti oslabljeni neigranjem Lendrija Noka (nije bio registrovan u trenutku otkazivanja utakmice koja je bila odložena zbog Covida-19 i inficiranja Džordana Lojda) i Marka Jagodića Kuridže koji će biti odsutan tri nedelje zbog povrede kolena.

Cedevita Olimpija nakon 22 odigrane utakmice zauzima peto mesto na tebeli, sa skorom 17 pobeda i pet poraza, dok beogradski crveno-beli uz isti broj mečeva imaju dve pobede više i zauzimaju treću poziciju.

Utakmica između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije igra se sutra od 18 sati.

Već u nedelju dva tima odrigaće i zaostalu utakmicu 24.kola ovoga puta u dvorani ‘Stožice’ u Ljubljani sa početkom u 17 sati.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter