0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PODATAK ZA PONOS CRVENO-BELIH: Falćineli drugi najefikasniji Italijan van Apenina

Objavljeno: 12.04.21 u 18:00

Napadač Crvene zvezde – Dijego Falćineli je drugi najefikasniji italijanski internacionalac kada je reč o fudbalerima koji nastupaju u inostranstvu, s obzirom na to da je postigao ukupno 11 golova u svim takmičenjima noseći crveno-beli dres.

Od samog starta u crveno-belom dresu, Falćineli je pružao sigurnost da je sa njim klub dobio napadača sposobnog da postiže golove, kreira i maksimalno radi za ekipu. Brzo je Italijan prirastao za srce svim navijačima Crvene zvezde, a posebno upečatljiv bio je pogodak protiv Ararata posle kog je ovaj klub izborio plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Da je sposoban da postiže golove u kontinentalnim utakmicama pokazao je i kada je zatresao mrežu Slovan Libereca u ubedljivom trijumfu od 5:1.

FOTO: FK Crvena zvezda

U dosadašnjem delu sezone kada je reč o Superligi, Falćineli je postigao ukupno osam pogodaka. Upisao u strelce protiv Voždovca (2), Inđije (2), Napretka (2), Mladosti i Bačke, a bio je precizan i u duelu sa IMT-om u Kupu Srbije. Sve to ga vodi na kotu 11 postignutih golova, ali crveno-beli se nadaku da će do kraja sezone popraviti taj bilans i možda i dostići Moze Kena, prvotimca PSŽ-a koji je strelac 15 pogodaka u dosadašnjem delu sezone. Falćineli će takođe biti u prilici da ‘sruši’ i lični rekord, jer je u dosadašnjem delu karijere najveći broj golova postigao u dresu Peruđe koja se tada takmičila u Seriji B – 14.

Iza Falćinelija po broju postignutih golova su: Žoržinjo, Federiko Makeda, Nikolo Dumitru, Matija Montini, Vićenco Grifo, Danijel Kaliđuri, Fabio Borini i Dijego Fabrini

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter