0
Ostali sportovi

FOTO: Youtube Screenshot

UPOZNAJTE SRBINA KOJI JE RAZBIO HRVATA U SRED ZAGREBA: Vunderkid srpskog MMA! (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.21 u 14:32

Veliki uspeh najtalentovanijeg srpskog borca Marka Bojkovića pošto je sinoć debitovao kao profesionalac i odmah ostvario veliku pobedu. 

U Zagrebu je održan prvi i dugo najavljivani trunir Armagedon. Ideja turnira je da okupi najbolje mlade borce regiona i da preraste u tradiciju.

Bojković je pobedio u lakoj kategoriji i napravio veliki iskorak u karijeri, a njegov intervju prenosi Mozzart Sport.

„Armagedon je najveći regionalni turnir. Pobednik ovog turnira je najbolji mladi borac regiona. Ja sam odradio tri borbe na putu do konačne pobede. Prvu sam imao u avgustu protiv Žige Mikulana iz Slovenije i pobedio nokautom. Druga je bila protiv Luke Milidragovića iz Hrvatske u novembru i tada sam pobedio nakon tri runde dominacije. I sada sam finalnu protiv Hrvata Patrika Čelića pobedio gušenjem u drugoj rundi posle nove dominacije“, rekao je Bojković

Da bi dočarao veličinu njegovog uspeha, podseća nas na neke osnovne činjenice.

„Od svih sam bio najmalđi i sa najmanje iskustva. Svi su bili favoriti, a ja totalni autsajder. Najmlađi sam ovde. Sad imam 19 godina, a ušao sam u ovo sa 18 kao potpuni amater. Ovo sinoć mi je bila prva profi borba. Svi moji protivnici su imali ranije po nekoliko profesionalnih mečeva. Čelić je imao tri profi pobede i tri meča“.

Još srpskih boraca je učestvovalo na Armagedonu, ali je samo Bojković došao do kraja.

„Bile su četiri kategorije i u svakoj je bilo po osam boraca. U svakoj katgeoriji je bilo po jedan ili dvojica boraca iz Srbije i svi si izgubili u prvom ili drugom kolu. Samo sam ja došao do finala i osvojio. Malo mi je žao što i oni nisu prošli bolje jer su mogli. Ali opet mi je posebna čast što sam jedini iz Srbije došao do finala i osvojio. Ja sam imao najteže protivnike. Najbolje i sa najviše iskustva. Ovaj u polufinalu je najtaletovaniji borac Hrvatske i neki prognozeri u MMA svetu su mi davali 0% šansi. Baš je veliki uspeh što sam ga pobedio. Sada u finalu su šanse bile 70 – 30% za njega tako da je ovo ogroman uspeh“.

Borba sa Čelićem je imala vatrenu uvertiru.

„Marko je talent, ali mislim da je sa preteranom pričom stvorio više ’hejtera’ nego što se uzdigao. Nije pokazao ništa od toga što je pričao“, rekao je Čelić na konferenciji dva dana pred borbu.

Bojković je tada imao spreman odgovor.

„Nemoj da brineš. Kad te prebijem u subotu, svi će me više voleti i opravdaću to što pričam“.

Tako je i bilo…

„Kažem šta mislim. Moj karakter je takav da sam zanimljiv ljudima. Izazivam emocije kod ljudi. Neki me vole, neki me mrze. To znači da sam im zanimljiv. Morao sam da opravdam to što sam pričao uoči meča. A mnogo sam pričao. Bilo je prozivanja. To što sam najavio, na kraju sam i ostavrio. Najavio sam da ću ga završiti u drugoj rundi i da ću ga izdominirati. Tako je i bilo. Digla se ogromna prašina oko nas“.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter