in , , ,

POBEDAPOBEDA LOLLOL TUGATUGA

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI DRMA SRPSKI FUDBAL: UEFA zna da se u Superligi namešta, o svemu obavešten FSS!

Najnovija vest HOT SPORT
FOTO: HOTSPORT

Nove, loše priče vezuju su se za fudbal u Srbiji…

Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila Fudbalskom savezu Srbije podatke, potkrepljene ozbiljnim sumnjama, o nameštanju dve utakmice u domaćim takmičenjima, saznaje ‘Sport klub‘.

Ovaj izvor navodi da se do takvih informacija došlo detaljnim praćenjem uplata na kladionicama u Evropi i Aziji, te da su ljudi iz UEFA primetili ozbiljne nelogičnosti i prosledili obimnu dokumentaciju u kancelariju Fudbalskog saveza Srbije na beogradske Terazije.

Da je dopis iz UEFA stigao u Beograd, potvrdili su iz FSS.

– Tačno je da smo dobili određene podatke od UEFA u vezi sa mogućim neregularnostima koji ukazuju na to da je došlo do narušavanja integriteta u pojedinim utamicama. Proces pred nadležnim organima FSS je u toku, trenutno ne možemo da otkrvamo više detalja. Javnost će ubrzo biti o svemu obaveštena, potvrđeno je iz FSS portalu Telegraf‘.

Raspored utakmica Superlige Srbije
FOTO: Youtube screenshot

Kako se sumnja, fudbaleri oba sporna susreta su obezbedili prednost protivničkim kolegama i zainteresovanim kladioničarima znatne prihode. Reč je o utakmicama odigranim u martu ove godine. Prva početkom, druga krajem meseca. Prema dostavljenim izveštajima i na osnovu igara i koeficijenata, kako SK ekskluzivno saznaje, slučajevi su različito tretirani. Jedan od njih, kako saznajemo, definisan je kao alarmantan, zbog velikog broja uplata na Dalekom istoku. Takođe, pod posebnom sumnjom je i nekoliko fudbalera, jer navodno pojedini od njih imaju bogat dosije takvih utakmica.

Sada su predmeti u rukama Svetislava Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

Prema Disciplinskom pravilniku, korišćenom i proteklih godina, ukoliko se dokažu sumnje u povezanost klubova i fudbalera sa kladionicama, moguće su enormno visoke novčane kazne i oduzimanje bodova. Posebno interesantno u ovom slučaju – za ponovljene prestupe predviđena je ultimativna sancija od minus šest, do 15 bodova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite
  1. Sta njih konkretno muci? Sto sam uz’o kintu ili sto je neko ostao bez tri boda? Svakako zivim na BLISKOM JUGU tako da ovo verovatno nema veze sa mnom ,

  2. Sabacka Macva je namestila najvise utakmica dok su na celu kluba bili Ivica Kralj i Dragan Antonic. Sada je opet diskutabilna utakmica od prosle nedelje sa Mladosti iz Lucana.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

OKTAGONBET TIKET DANA: Pravo vreme za Arsenal, na programu i mečevi iz Francuske, Nemačke i Italije

DUŠAN VLAHOVIĆ POTPUNO ISKREN: ‘Učim od Halanda, Ibra mi je pisao na srpskom!’