0
Vaterpolo

FOTO: Twitter Screenshot

DOMAĆA LIGA U VATERPOLU NIKAD JAČA: Vujasinović: ‘Imamo čak 5 kandidata za titulu’!

Objavljeno: 11.04.21 u 12:26

Vladimir Vujasinović, trener vaterpolo kluba ‘Novi Beograd’ pričao je u intervjuu za Mozzart Sport o domaćoj vaterpolo sceni kao i klubu koji vodi. 

Vaterpolo klub Novi Beograd krenuo je da gradi svoj tim još 2015 godine bez velike pompe i buke. Međutim, u centar pažnje su došli kada su dobili pozivnicu da organizuju završni turnir Lige šampiona u vaterpolu kao i da učestvuju u istom takmičenju.

Tada je sve počelo, krenuli su sa ozbiljnim pojačanjima a javnost je sve više počela da priča o klubu koji funkcioniše pod pokroviteljstvom Aleksandra Šapića, proslavljenog srpskog vaterpoliste.

Ubrzo su medije širom Srbije, regiona i Evrope preplavile informacije o stvaranju drim-tima nalik Pro Rekovom i da su se šef stručnog štaba Vladimir Vujasinović i sportski direktor Aleksandar Šoštar namerili na najveća imena svetskog vaterpola.

Da će Novi Beograd sklopiti moćan tim u intervjuu za Mozzart Sport potvrdio je trener Vladimir Vujasinović, a virus korona iznedrio je i nešto dobro – povratak igrača sa šireg spiska reprezentacije Srbije u domovinu. U domaće klubove vratila su se neka velika imena, a mladi igrači su dobili mentore.

„Neke stvari su se poklopile. Virus korona uticao je na rad u mlađim kategorijama, a takođe je uticao na to da domaći klubovi uspeju da vrate igrače koji su možda i premladi otišli u inostranstvo. Reč je o igračima sa šireg spiska reprezentacije. Mi smo uspeli da vratimo i Miloša Ćuka, dugogodišnjeg A reprezentativca, ali do svega toga je došlo zato što je bio jedan specifičan trenutak. Za vreme karantina klubovi su bili izuzetno uplašeni kako će se celopkupna situacija odraziti na budžete i ostalo, puštali su strane igrače. Domaći klubovi su to iskoristili, vratili su se neki igrači i samim tim je ojačano domaće prvenstvo. Sada imamo čak pet kandidata za titulu, imamo šampiona Jadranske lige, polufinalistu LEN Kupa Evrope. Spletom okolnosti veliki broj naših igrača je završavao ugovore u svojim sredinama, neke stvari su se namestile da domaći klubovi mogu da uđu u priču sa svim tim igračima, da se oni vrate kod nas i da ne bude ova sezona neki incident koji se desio, nego da bude jedan početak mnogo lepe priče koja može da se razvije u nešto jako dobro. Ne samo što se tiče domaćeg prvenstva, već i LEN Kupa Evrope i Lige šampiona“, počeo je Vladimir Vujasinović.

Kada u Novom Beogradu trenira klasa poput Miloša Ćuka, lakše je privući decu na bazen. Tada motiva za trening ne manjka.

„Sve je lakše, pre svega privući decu na bazen i ubediti mladog igrača koji treba da pređe u ozbiljan trenažni proces. Znatno je lakše momke oko 14 – 15 godina ubediti da počnu dva puta da dolaze na treninge kada mogu da treniraju sa jednim Milošem Ćukom. Samo stvaranje jakog kluba i prvog tima jako je dobro za privlačenje dece da počnu da treniraju, a posle i da igraju ozbiljno vaterpolo. Bez jakih prvih timova deca se lako odlučuju da ostave sport, usmere se na nešto drugo, a povratkom velikih igrača i treniranjem sa njima, mladi momci se preorijentišu da žele da postanu vrhunski igrači gledajući takve klase koje treniraju pored njih. To je vrlo jednostavna stvar.“

Vaterpolisti Novog Beograda će naredne godine predstavljati Srbiju u Ligi šampiona, ali još nije poznato da li će se takmičiti u Jadranskoj ligi.

„Imali smo sastanak u Vaterpolo savezu Srbije, ali precizan odgovor nismo dobili. Čekamo i dalje. Treba prvo Jadranska liga da izađe sa formatom, kako će se liga igrati sledeće godine, a onda ćemo da vidimo gde smo mi u tim formatima. Videćemo šta će nam reći, tražićemo naš interes u svemu tome i spram toga povlačiti poteze. Ako nam kažu da igramo drugu ligu, koji je naš interes da sa timom projektovanim za Ligu šampiona plaćamo troškove putovanja da bismo nekog dobijali sa 20 ili 30 razlika? Onda to nema smisla.“

Šef stručnog štaba Novog Beograda iskoristio je kraj intervjua za Mozzart Sport da čestita Radničkom iz Kragujevca i Crvenoj zvezdi na ovosezonskim uspesima.

„Čestitam Radničkom na osvajanju regionalne lige i Zvezdi na plasmanu u polufinale LEN Kupa Evrope. Napravili su veliki uspeh i predstavili su naš sport na pravi način. Siguran sam da je to bila samo pretpremijera onoga što sledi“, zaključio je Vladimir Vujasinović.

Ceo intervju možete pročitati na stranici mozzartsport.com

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter