0
Evropske lige

‘ŽAO MI JE ŠTO NISAM PUSTIO SAVIĆEVIĆA DA IGRA’: Legendarni trener otvorio dušu!

Objavljeno: 10.04.21 u 13:00

Legendarni fudbaler, Dejan Savićević, vrhunac svoje karijere je dostigao u dresu Milana, za koji je igrao od 1992. do 1998. godine.

U tih šest sezona osvojio je sedam trofeja: Ligu šampiona, tri Skudeta, Kup Italije i Superkup Evrope. Nedostajala je samo titula klupskog šampiona sveta pošto je u finalu Interkontinentalnog kupa u Tokiju 1993. godine.

Tada nije igrao odlukom trenera Fabija Kapela, koji je sada, decenijama kasnije, otkrio i zbog čega.

Iz ove perspektive, iskusni stručnjak se kaje zbog toga, iako sa Savićevićem često nije bio u dobrim odnosima.

– Žao mi je što nisam dozvolio Savićeviću da igra u Tokiju i izgubili smo od Sao Paula. Prvo su mi rekli da je diskvalifikovan, a onda, četiri sata pre utakmice, da može da igra… – prisetio se Kapelo.

Međutim, i pored tog saznanja, ostao je pri svojoj prvobitnoj odluci.

– Da bih ispoštovao Radučojua, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja je već bila isplanirana. Savićevićev kvalitet bi možda promenio sudbinu tog meča – iskren je Kapelo.

Savićević je tu titulu prvaka sveta osvojio sa Crvenom zvezdom dve godine ranije, a Kapelo nije nikada u svojoj karijeri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter