0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILAN BORJAN – KAPITEN OD POVERENJA: Golman Zvezde jedan od najboljih aktera ‘večitog’ derbija

Objavljeno: 10.04.21 u 12:35

Crvena zvezda je savladala ‘večitog’ rivala u 164. derbiju sa 1:0, a jedan od najistaknutijih pojedinaca na terenu bio je čuvar mreže crveno-belih – kapiten Milan Borjan.

Zvezdin golman je, prema statističkoj platformi InStat, bio jedan od najboljih aktera u derbi susretu, što potvrđuje indeks uspešnosti 325.

Zadnja linija crveno-belih je funkcionisala odlično na ovom meču, a kapiten Crvene zvezde je još jednom bio sjajan na golu. Nije dozvolio Borjan da se mreža ekipe Dejana Stankovića zatrese na ovom susretu, a posebno se istakao sa dve ‘super’ odbrane, kojima je sprečio goste da postignu pogodak.

Zvezdin rival nije uspevao ozbiljnije da ugrozi defanzivnu liniju crveno-belih, međutim u nekoliko navrata protivnik je ipak zapretio, ali je kapiten Crvene zvezde intervencijama ulivao poverenje svima koji su posmatrali meč. Interesantni podaci koji svedoče u prilog tome jesu da je Zvezdin čuvar mreže sva tri puta odbranio udarce koji su išli u okvir gola, kao i da je imao četiri uspešna istrčavanja.

Odlično je kapiten Crvene zvezde ‘čitao’ igru protivnika, a upravo to potvrđuje podatak da je šest puta presekao napad rivala, uz to je i oduzeo dva puta loptu gostima. Dominirao je Borjan na zemlji, ali je i u vazduhu bio sjajan, jer je imao dva uspešna skoka na meču.

Što se tiče uspešnosti dodavanja, čuvar mreže ekipe Dejana Stankovića je bio odličan kada je reč o preciznosti u pas igri, jer je na utakmici protiv večitog rivala imao odličnih 79 procenata tačnih dodavanja, a od toga čak 16 od 18 preciznih pasova na razdaljini preko 40 metara.

U segmentu igre ‘nogom’ Zvezdin golman se odlično pokazao, imao je odličan procenat uspešnosti dodavanja posle dosuđenog prekida, čak 90 posto. Pored toga, devet puta je uputio dugo dodavanje nogom iz otvorene igre.

Još jednom je Zvezdin čuvar mreže pružio odličnu partiju u crveno-belom dresu i pokazao da zaslužuje apsolutno poverenje svih u klubu, kao i navijača Crvene zvezde, a koliko je važan ‘šraf’ u timu Dejana Stankovića govori podatak da je Borjan 39 puta razmenio loptu sa saigračima, kao i da je u 44 navrata učestvovao u napadu Crvene zvezde.

Kapiten Zvezde brani odlično u svim takmičenjima u kojima nastupaju crveno-beli, a partijom protiv večitog rivala nastavio je sa odličnim igrama u domaćem šampionatu. Borjan je zabeležio 27 nastupa u Superligi Srbije, a čak 16 puta je ostao nesavladan među stativama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter