1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

STRAHINJA TANASIJEVIĆ: ‘Bolji klub od Čukaričkog nisam mogao da izaberem’

Objavljeno: 09.04.21 u 13:35

Čukarički je ove sezone doveo nekoliko pojačanja, a igre i rezultati pokazuju da su u klubu znali šta rade.

Među njima su uglavnom igrači povratnici iz inostranstva, najpre je na Banovo brdo stigao Danilo Pantić, potom Srđan Mijailović, pa Đorđe Jovanović i Stefan Čolović, a poslednji u nizu je Strahinja Tanasijević.

Visoki štoper je u međuvremenu debitovao za Brđane, protiv svog matičnog kluba Rada, a već nekoliko nedelja kasnije u ubedljivoj pobedi protiv Spartaka (5:1), postigao je prvenac u dresu Čukaričkog.

– Ne samo u dresu Čukaričkog, već i u seniorskom fudbalu – rekao je Strahinja Tanasijević, koji se potom još jednom osvrnuo na pomenutu utakmicu:

Zaista je lep osećaj, ali bih menjao taj pogodak za pobedu bez primljenog gola. Trebalo je da izdržimo u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je srećom posle sve bilo kako treba.

FOTO: FK Čukarički

Čukarički je potom slavio i u vanrednom kolu na gostovanju Proleteru u Novom Sadu (1:0), u vrlo zahtevnoj utakmici.

– Izuzetno teška utakmica, vidi se da je Proleter čvrsta ekipa, stoje dobro na terenu, imaju i dosta mladih igrača, željnih dokazivanja. Opet, mi smo pobedu zaslužili, tu nema dileme, a najslađe su one ostvarene u poslednjim trenucima utakmice. Pokazali smo karakter, ali mogli smo još u prvom minutu da damo gol. Ko zna u kom pravcu bi tada otišla utakmica. Verovali smo sve vreme u pobedu, a iskreno u karijeri nisam doživeo da je atmosfera ovakva u nekom klubu. Ne govorim tu samo o igračima, koji su pre svega sjajni drugovi, već i o stručnom štabu i uopšte svim ljudima zaspolenim u Čukaričkom – kazao je Tanasijević.

Belo-crni su se posle nove serije dobrih rezultata probili na treću poziciju, sa bodom više od Vojvodine, osam kola pre kraja šampionata. Svojim igrama i rezultatima kluba Tanasijević je više nego zadovoljan.

– Nadao sam se da ću se brzo ustaliti u startnoj postavi, ali sam bio i svestan da sam došao u klub još uvek nepripremljen za maksimalne napore, s obzirom da sam se vratio iz teške povrede. Ipak, sve je došlo na svoje mesto, osećam da mogu da izguram 90 minuta bez problema i srećan sam zbog toga. Nedostajale su mi utakmice, zato sam se i vratio se u srpski fudbal, a bolji klub od Čukaričkog nisam mogao da izaberem. Ostaje nam da do kraja probamo da zadržimo treće mesto, uvek treba sebi da postavljamo najviše ciljeve.

Kako je igrati u štoperskom tandemu sa Stefanom Šapićem?

– Baš sam sa trenerom Rendulićem komentarisao, malo sam niži od Šapića, što se tiče skoka on je dominantan, na meni je da pomognem i u nekim drugim stvarima. Dopunjavamo se odlično, ali je saradnja sjajna i sa ostatkom tima. Jaki smo i na prekidima, dosta pažnje obraćamo na taj segment igre.

U subotu će na Banovom brdu biti igran jedan od derbija kola, Čukarički će ugostiti ekipu TSC-a (19 časova).

– Spremni smo da u svakoj utakmici damo 100 odsto svojih mogućnosti, da poginemo na terenu, a rezultati će doći, kao što je bio slučaj i do sada. TSC ima dobar i čvrst tim, a odlično poznajem njihovog najboljeg pojedinca Lukića, sa kojim sam igrao u Radu. Sjajan je igrač, probaćemo da ga neutrališemo, kao i uopšte čitav tim rivala. Siguran sam da ako budemo igrali kao što znamo, čvrsto i agresivno, pobeda neće izostati – optmista je Strahinja Tanasijević, koji je ovog proleća za Čukarički odigrao sedam mečeva.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter