0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STANKOVIĆ I IVANIĆ – DOBITNA KOMBINACIJA: Vezista crveno-belih blista pod komandom trenera Zvezde!

Objavljeno: 09.04.21 u 12:35

Još od kada se Mirko Ivanić pojavio u srpskom fudbalu, videlo se da poseduje neverovatan potencijal koji je potom godinama preticao u kvalitet, ali sezonu potpune afirmacije doživljava sada – pod komandom Dejana Stankovića, o čemu svedoče brojne dobre partije virtuoza iz Bačkog Jarka, ali i gol kojim je rešio pitanje pobednika u 164. večitom derbiju.

Crveno-beli dres zadužio je Mirko Ivanić još 8. februara 2019. godine, kao velika želja čitavog sportskog sektora Zvezde koji je u njemu video fudbalera sposobnog da pravi razliku u ‘velikim’ utakmicama.

Period adaptacije je trajao, ali u crveno-belom klubu ni u jednom trenutku nisu izgubili poverenje u Ivanića, a on je to vratio na najbolji mogući način. Kreativac rođen 1993. godine je ove sezone na 39 mečeva postigao 16 pogodaka i zabeležio 10 asistencija, te je jedini fudbaler Crvene zvezde koji je zabeležio ‘dabl-dabl’ učinak. On je ujedno i najbolji strelac ekipe uz Aleksandra Kataija koji je takođe postigao 16 golova, dok je na listi asistenata usamljen i prati ga El Fardu Ben sa jednim pasom manje pretvorenim u pogodak.

Primetno je da Ivaniću prija saradnja sa Stankovićem, jer je njegovim dolaskom na klupu crveno-belih – ‘procvetao’ i počeo da pruža neverovatno dobre partije, ne samo u domaćem šampionatu, već i  u Evropi.

Dugo će se pamtiti njegove majstorije protiv Milana, gde Zvezda uprkos dobroj igri, nije uspela da eliminiše italijanskog predstavnika, a golom u derbiju upisao se u zlatnu stranicu Zvezdine istorije.

Osim toga, utisak je da Ivaniću prija i promena broja, jer od kada je zadužio ‘četvorku’, umesto ‘osmice’, kao da je prodisao i dodatno se opustio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter