0
Ostali sportovi

FOTO: Youtube/Screenshot

OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU POD ZNAKOM PITANJA: Kritična situacija sa pandemijom u Japanu!

Objavljeno: 08.04.21 u 16:50

Korona virus pravi ogromne probleme u glavnom gradu Japana, a pod znakom pitanja su i Olimpijske igre. 

Uprkos najavama da će sve biti u redu, ipak je neizvesno održavanje OI zbog velikog skoka zaraženih.

Nakon odlaganja za ovu godinu zbog pandemije, igre bi mogle da budu potpuno otkazane, što bi bilo prvi put u istoriji u mirnodopskim uslovima, a naredne Letnje olimpijske igre bi bile održane 2024. godine.

Kako prenose svetski mediji, japanska Vlada je saopštila da se Tokio suočava sa najtežim udarom od početka pandemije. U proseku je dnevno 500 zaraženih, a virus se širi i u ostalim većim sredinama i gradovima.

“Novi talas mogao bi da uzrokuje dalje otkazivanje događaja koji su vezani za Olimpijske igre. Ako situacija bude baš izmakla kontroli nije isključeno da Olimpijske igre otkažemo definitivno”, saopštili su iz Organizacionog odbora OI.

Ono što je sigurno, ako se stvore uslovi za održavanje Olimpijskih igara, gledaoci neće prisustvovati događajima, pa čak ni domaća publika koja je prvobitno najavljivana. Japanci bi konkretne odgovore trebalo da daju u narednih mesec dana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter